Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ένταση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στη Ν. Αττική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η προγραμματική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων είναι το αγκάθι ανάμεσα στον ΕΣΔΚΝΑ και την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το Δ.Σ του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής και η ηγεσία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους δήμους δεν έκρυψε την αντίθεσή της με την προγραμματική σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί με τη γενική γραμματεία Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη συνεδρίαση επικράτησε ένταση, καθώς η ΠΟΕ ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ παραδίδει τη διαχείριση των απορριμμάτων στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και χρεώνουν για 25 χρόνια τους ΟΤΑ με δυσβάστακτα τέλη εισόδου.

Ο ΕΣΔΚΝΑ, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής (που καρκινοβατεί τα τελευταία δέκα χρόνια) πρέπει επί τέλους να υλοποιηθεί. «Μέχρι σήμερα το υπάρχον σύστημα ρίχνει εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων ετησίως μόνο στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής με τις γνωστές περιβαλλοντολογικές και άλλες δυσμενείς σε βάρος πολιτών της Δυτικής Αττικής συνέπειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε