Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενταση μεταξύ ταξιτζήδων και ΜΑΤ έξω απο το Βελλίδειο – Δείτε το βίντεο – Σε εξέλιξη οι προσυγκεντρώσεις Αγανακτισμένων

– Πάνω απο 40 προσαγωγές υπόπτων και μία σύλληψη
– Στήθηκε ο μεταλλικός φράχτης που έφτασε απο την Αθήνα
– Στους δρόμους και το όχημα που ρίχνει νερό
– Κλειστές καφετέριες και εστιατόρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ΦΠΑ
– Συνεχής ενημέρωση με φωτο και βίντεο από τον απεσταλμένο του Newsit Λάμπρο Χαβέλα

 

Ενταση επικρατεί μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ΜΑΤ, σε μεγάλη απόσταση απο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο οπου σταμάτησε η αστυνομία την πορεία των ταξιτζήδων.

Βίντεο – Η πορεία των ιδιοκτητών ταξί

Σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στα τρία σημεία  (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου) αλλά και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σε εξέλιξη και η συγκέντρωση των οπαδών του Ηρακλή στο Κατσάνειο.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν και μελη του Κινήματος “Δεν πληρώνω” οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί απο την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας σηκώνοντας τις μπάρες των διοδίων, σε όλη τη διαδρομή τους.

Η αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους ενώ όποιος δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά του και θεωρείται ύποπτος προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 45 προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη για κατοχή βεγγαλικών.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Newsit, στην συμπρωτεύουσα έχουν φτάσει δυνάμεις από πολλές περιοχές της χώρας και η πλειοψηφία των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα.

Βίντεο – Το Newsit μπήκε στον περιφραγμένο χώρο γύρω απο το Βελλίδειο

Χαρακτηριστικό της επιφυλακής είναι ότι γύρω από το Βελλίδειο, όπου στις οκτώ το βράδυ ο πρωθυπουργός θα απευθύνει την παραδοσιακή ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, εν μέσω φημών για οικονομικό αδιέξοδο της οικονομίας της χώρας, έχουν στηθεί 32 σημεία ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ. ώστε οι δέκα πορείες που θα πραγματοποιούνται εκείνη την ώρα να μην προκαλέσουν αναστάτωση στις επίσημες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα για να μπει κάποιος στο Βελλίδειο πρέπει να περάσει από τουλάχιστον δύο αστυνομικά μπλόκα.

Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα ενώ στους δρόμους της πόλης έκανε τη εμφάνισή του και ο “Αίαντας”, το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που πετάει νερό.

Ο μεταλλικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε στο Σύνταγμα το καλοκαίρι

Το όχημα με την αντλία ρίψης νερού

Βίντεο – ανταπόκριση έξω από το Συνεδριακό



Βίντεο – ανταπόκριση από την πλατεία της ΧΑΝΘ

Στις θέσεις τους προσέρχονται οι πρώτοι διαδηλωτές

Κάγκελα που θα στηθούν για να εμποδίσουν συμπλοκές με την αστυνομία

Γύρω στις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων της Τροχαίας. Αποκλεισμένο είναι το κέντρο για τα αυτοκίνητα ενώ σχηματίζονται οι ζώνες γύρω από το Βελλίδειο.

Περιπολία στην έρημηΤσιμισκή

Στην πόλη βρίσκονται 7.000 αστυνομικοί
σύμφωνα με τη ΝΕΤ. Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί τα τελευταία 24ωρα. Σε κάθε γωνιά της πόλης υπάρχει παρουσία ομάδων της ΔΕΛΤΑ, της ΔΙΑΣ κ.α. Οι παραπάνω ομάδες με τις μηχανές περιπολούν σε κάθε δρόμο της πόλης, ιδίως στους κεντρικούς. 

Εθνικής Aμύνης και Τσιμισκή 5 τετράγωνα απο το Βελλίδειο. Τα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθει

Η παρουσία του πρωθυπουργού φέτος είναι “διακριτική” και μάλιστα το πρόγραμμά του έχει αλλάξει και χαρακτηριστικά τα εγκαίνια της ΔΕΘ έκανε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ και η συνέντευξη Τύπου θα γίνει σε κτίριο του ΟΛΘ και όχι στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης.

Πάντως το βράδυ θα απευθύνει την παραδοσιακή ομιλία στο Βελλίδειο, ενώ έξω από το κτίριο αναμένεται.. χαμός.

Κάδοι πάλι από Δευτέρα..

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 10 διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενώ και οι ετσιάτορες είναι επί ποδός πολέμου κλείνοντας τα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ΦΠΑ.

Ούτε καφές, ούτε... μπουγάτσα λόγω ΦΠΑ

Στις έξι και μισή το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα οι αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι θα “πολιορκήσουν” το Βελλίδειο ενώ θα μιλα ο κ. Παπανδρέου.

Αποδοκιμάστηκε ο πρωθυπουργός

Ένα πρώτο δείγμα πήρε ο πρωθυπουργός χθες ενώ εισερχόταν στο δημαρχείο για να συναντηθεί με τον Γιάννη Μπουτάρη και παραγωγικούς φορείς της πόλης. Αποδοκιμάστηκε έντονα και με βαριές κουβέντες από μερίδα πολιτών προσκείμενων στο ΠΑΜΕ. Μία γυναίκα συνελήφθη επειδή τράβηξε φωτογραφία.

Διαβάστε την είδηση

Στους δρόμους μέχρι και τα Σώματα Ασφαλείας

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν χθες οι ένστολοι. Αστυνομικοί, λιμενικοί,πυροσβέστες και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έκαναν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς το παλίο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις αποδοχές τους αλλά και στα κονδύλια του κλάδου που – όπως λένε – οδηγεί τα Σώματα Ασφαλείας στην εξαθλίωση.

Διαβάσε την είδηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιτζήδες μπλόκαραν ΜΑΤ έξω από τη Θεσσαλονίκη!

Όλα τα φώτα στην ΔΕΘ – Σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη

Γιούχαραν τον πρωθυπουργό την ώρα που έμπαινε στο Δημαρχείο – Βίαιη σύλληψη διαδηλώτριας – ΦΩΤΟ κ VIDEO 

Καυτό τριήμερο στη ΔΕΘ – Όλα τα μπλόκα – Ποιοι θα είναι που

Μπαίνουν και οι τελευταίες πινελιές – Τι θα έχει φέτος η 76η ΔΕΘ

Η ΔΕΘ μυρίζει μπαρούτι – Γι’ αυτό η Θεσσαλονίκη θα γίνει αστακός 

Τι περιμένουν οι νέοι από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ 

Δε θα βρίσκει κανείς φαγητό στη ΔΕΘ – Οι εστιάτορες θα κλείσουν τα μαγαζιά τους

Ο Λευκός Πύργος με… αντιασφυξιογόνο μάσκα

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ 76Η ΔΕΘ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε