Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυρίζει μπαρούτι! Φοιτητής καταγγέλλει πως τον χτύπησαν απρόκλητα ΜΑΤ έξω από την πρυτανεία

Μυρίζει μπαρούτι! Φοιτητής καταγγέλλει πως τον χτύπησαν απρόκλητα ΜΑΤ έξω από την πρυτανεία

Ημέρα έντασης ξημέρωσε στην Παιδεία, μόλις λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η απόφαση Φορτσάκη να ζητήσει αστυνομική περιφρούρηση σε Νομική, ΑΣΟΕΕ και Πρυτανεία ήταν το φιτίλι για να… σημειωθεί νέα έκρηξη και ένταση ανάμεσα σε ΜΑΤ κα φοιτητές.

Από το βράδυ της Τετάρτης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε Νομική, ΑΣΟΕΕ και Πρυτανεία αφού ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρος Φορτσάκης κατέθεσε σχετικό αίτημα για να μην υπάρξουν, όπως υποστηρίζει, καταλήψεις ενόψει της 17ης Νοεμβρίου.

Εδώ και καιρό υπήρχαν πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. πως υπάρχει σχέδιο για κατάληψη και αποθήκευση στο χώρο της Νομικής βομβών μολότοφ και άλλων «πολεμικών» υλικών ώστε να χρησιμοποιηθεί το κτίριο ως ορμητήριο για τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου.

Ξύλο στην Πρυτανεία

Η κατάσταση μπροστά από τη Νομική και στον πεζόδρομο ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και την Ακαδημίας όπου είναι η είσοδος της πρυτανείας παραμένει τεταμένη.

Ένας από τους φοιτητές που είναι από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι στο σημείο κατήγγειλε μπροστά στις κάμερες πως άνδρες από τη διμοιρία των ΜΑΤ τον χτύπησαν χωρίς λόγο.


Ο φοιτητής εμφανίστηκε με τραύματα στο κεφάλι, γύρω από το μάτι και στα χέρια. Όπως είπε, ομάδα φοιτητών κατευθύνθηκε στην είσοδο της πρυτανείας και τότε 4-5 άνδρες από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί, του επιτέθηκαν. Αρχικά τον χτύπησαν από πίσω.


«Τα ΜΑΤ μας έκαναν επίθεση και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, μας βάρεσαν», είπε. «Από Τρίτη καταλήψεις παντού», ακούγεται ένας άλλος φοιτητής να φωνάζει.

Οι φοιτητές παραμένουν στο σημείο, στο δρόμο στο πλάι της Ακαδημίας, αλλά είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ένταση, καφέδες και δακρυγόνα στη Νομική

Η ένταση είχε ξεκινήσει περίπου στις 08:30 το πρωί, όταν ομάδα περίπου 50 φοιτητών εμφανίστηκε έξω από τη Νομική. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν εντολή να μην επιτρέψουν σε κανέναν να μπει στο κτίριο.





Έτσι, οι άνδρες των ΜΑΤ έκλεισαν την είσοδο και προτάσσοντας τις ασπίδες τους επιχείρησαν να απωθούν τους φοιτητές. Εκεί, ξεκίνησε η ένταση. Φωνές, καφέδες, φωνές και δακρυγόνα από την αστυνομία!

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Βούλτεψη: Δεν θα επιβάλουν το νόμο της ζούγκλας

«Η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός, αυτό απαιτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το πρωί στη Νομική.
«Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλουν τον νομό της ζούγκλας στα πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε