Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ενταση στο Σύνταγμα – Η αστυνομία έδιωξε τους Αγανακτισμένους απο την Αμαλίας

Ενταση στο Σύνταγμα – Η αστυνομία έδιωξε τους Αγανακτισμένους απο την Αμαλίας

“Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού” το κεντρικό σύνθημα των Αγανακτισμένων που δίνουν νέο ραντεβού στη ΔΕΘ το άλλο Σάββατο. Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Με σύνθημα “οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού”, οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν στις πλατείες με στόχο να δώσουν για άλλη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, αργά το βράδυ σημειώθηκε ένταση όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους απο την Αμαλίας προς την Οθωνος και την πλατεία Συντάγματος ενώ έγινε και χρήση κρότου – λάμψης. Η λεωφόρος Αμαλίας δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων αναγκάζοντας τους να φύγουν απο το σημείο ενώ το απόγευμα ένταση σημειώθηκε μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά.

Νωρίς το απόγευμα περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά απο το μηνμείο του Αγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.

Όπως αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι σε ανακοίνωσή τους “ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών”.

Μάλιστα, οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους στις 3 δηλαδή Σεπτεμβρίου ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως αναφέρουν θα τους “θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια”.

Την επόμενη εβδομάδα (Σάββατο 10 Σεπτέμβρη) οι “αγανακτισμένοι” της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήρια στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ για να υποδεχθούν όπως λένε, τον πρωθυπουργό με το σύνθημα “εισθε ανεπιθύμητοι”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε