Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Έντονη αποδοκιμασία από το ΤΕΙ Αθήνας για τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων

Έντονη αποδοκιμασία από το ΤΕΙ Αθήνας για τις απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, με αφορμή «την ξαφνική διαγραφή 22 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ) από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου». 

Στην απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο χαρακτηρίζει τη διαγραφή ως «άκρως αντισυνταγματική» ενώ προσθέτει ότι «παραβιάζει με πρωτοφανή τρόπο κάθε έννοια δικαίου παραπέμποντας σε περιόδους αλήστου μνήμης και ενδεχομένως να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η επιβίωση δεν είναι πλέον αυτονόητο, απαράγραπτο δικαίωμα όλων των πολιτών, αλλά προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και της τρόικας. Αποτελεί απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα που η δημοκρατία κερδήθηκε με αγώνες και αίμα, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πρόχειρες εγκύκλιοι να υποκαθιστούν τη λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου επιχειρώντας μάλιστα να νομιμοποιήσουν ενέργειες προδήλως αντιδημοκρατικές, δεδομένου ότι οι οριζόντιες απολύσεις όχι μόνον δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του ελληνικού δημοσίου, αλλά τα πολλαπλασιάζουν. Οι αυθαίρετες περικοπές προσωπικού απλώς επιταχύνουν το λουκέτο των Ιδρυμάτων μας και το χάος που θα το ακολουθήσει».
   
Τα μέλη του Συμβουλίου ΤΕΙ διερωτώνται «πώς είναι δυνατό να λειτουργήσει το Ίδρυμα με είκοσι δύο διοικητικούς υπαλλήλους λιγότερους, όταν τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση έχει απευθύνει πλήθος εγγράφων στο υπουργείο Παιδείας εκφράζοντας τους φόβους και τους προβληματισμούς της για τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά λόγω της ελλιπούς στελέχωσης».
   
Τα μέλη του Συμβουλίου ΤΕΙ καλούν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να ανακαλέσει τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων ΙΔΑΧ, τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να παρέμβει για να περιφρουρήσει τα Ιδρύματα, αλλά και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Επίσης καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να αναλογιστούν τα οφέλη αλλά και τις απώλειες, που θα προκύψουν για τη χώρα έπειτα από την τυφλή εφαρμογή των οριζόντιων περικοπών προσωπικού.
 
Και τα μέλη του Συμβουλίου καταλήγουν με δραματικό τόνο: «Τι σημασία θα έχει να σωθεί η οικονομία της χώρας, όταν δεν θα υπάρχουν πια ζωντανοί πολίτες, για να απολαύσουν τους καρπούς των θυσιών τους;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλονται οι ορκομωσίες στο ΤΕΙ Αθήνας

Λουκέτο στο ΤΕΙ Αθήνας για δύο ημέρες – Αναβλήθηκαν οι ορκωμοσίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε