Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΟΤ: Χρωστάει πάνω από 50 εκατ. ευρώ

Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ χρωστάει ο ΕΟΤ σε έντυπα και τηλεοπτικά μέσα του εξωτερικού για τη διαφήμιση και την προβολή της Ελλάδας.

Δημοσίευμα του Έθνους αναφέρει ότι, οι οφειλές αυτές αφορούν την τελευταία τριετία, από τα τέλη του 2006.

Η αυνέπεια του ΕΟΤ δυσφημεί τη χώρα διεθνώς.

«Η στάση του ΕΟΤ να μην πληρώνει τα έξοδα της διαφημιστικής καμπάνιας και της προβολής στα μέσα του εξωτερικού έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα ως χώρα να έχει μπει στη “μαύρη λίστα” εντύπων και τηλεοπτικών μέσων διεθνούς φήμης. Επιπλέον ένας δημόσιος οργανισμός χαρακτηρίζεται ως αφερέγγυος και κακοπληρωτής”, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Πατέλλης.

Αποτέλεσμα είναι τα ξένα μέσα να ζητούν να προπληρωθούν για να τρέξει η διαφήμιση.
Συνεχώς φτάνουν από το εξωτερικό ειδοποιήσεις με τις οποίες έντυπα και τηλεοπτικά μέσα ζητούν να πληρωθούν άμεσα, διαφορετικά «παγώνουν» τη διαφήμιση.

Αλλά και οι τουριστικοί επιχειρηματίες αναφέρουν πως ο τρόπος πληρωμών του ΕΟΤ έχει «αμαυρώσει» τη φήμη της χώρας. “Ενα μέρος της μεγάλης πτώσης που σημειώνουν φέτος οι αφίξεις έχει να κάνει με τη γενικότερη συμπεριφορά του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο εξωτερικό”, λένε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατέλλης δεν διστάζει μάλιστα να σημειώσει χαρακτηριστικά πως ο νέος πολιτικός προϊστάμενος του ΕΟΤ «θα πελαγώσει στις εκκρεμότητες που θα βρει».

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες τουρισμού, ήταν πάγια τακτική η μετάθεση των πληρωμών. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα κονδύλια που υπογράφονταν για διαφήμιση (στο εξωτερικό) και στα ποσά που εκταμιεύονταν για να πληρωθούν οι διαφημίσεις.

Το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαμε άνοδο στις αφίξεις της τάξης του 10%, όπως και το 2005 και 2006. Το 2007 αυτή η άνοδος περιορίστηκε στο 7% και το 2008 μηδενίστηκε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε