Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στα πλοία;

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στα πλοία;

Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο αφήνουν οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ που θα αποφασίσει σήμερα το μέλλον των κινητοποιήσεων. Εξετάζονται ακόμη και οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες και 48ωρες απεργίες εν μέσω καλοκαιριού…

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών έθεσε στον υπουργό το θέμα της επιχορήγησης του ΝΑΤ, το Ασφαλιστικό, το άρθρο 44 παρ. 1 του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» και το ζήτημα της πολιτικής επιστράτευσης.

Οι ναυτεργάτες υποστηρίζουν ότι με το άρθρο 44 ισοπεδώνονται θεμελιώδη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα: μειώνονται οι συντάξεις κατά 6%, μειώνεται η επιχορήγηση στο ΝΑΤ κατά 50 εκατ. ευρώ για το 2011 και κατά 100 εκατ. για το 2012, ενώ σχεδόν διπλασιάζεται ο ΛΑΦΚΑ για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, μειώνονται τα επικουρικά κ.ά.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε να μελετήσει τα αιτήματα των ναυτεργατών και να απαντήσει το συντομότερο.

Ο Χάρης Παμπούκης, σε διάλογό του με τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να ζητήσει να γίνει κοινωνικός διάλογος, ώστε στο πλαίσιο του εφικτού να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για τους Έλληνες ναυτικούς και τη Ναυτιλία, που η κυβέρνηση και ο τόπος πρέπει ιδιαίτερα να τιμούν.

Για το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών, τόνισε ότι κανένας δεν είναι ευτυχισμένος με αυτή την κατάσταση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε