Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια και καταλήψεις σε σχολές

Επεισόδια και καταλήψεις σε σχολές

Ένταση και επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ που τελεί υπο κατάληψη. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων ήρθαν στα χέρια όταν  φοιτητές της ΠΑΣΠ επιχείρησαν να κάνουν γενική συνέλευση για το θέμα της γρίπης, αλλά δεν τους άφησαν φοιτητικές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που κάνουν κατάληψη στο κτίριο.
ΩΡΑ 13.10 ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

ΩΡΑ 12.50 ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

ΩΡΑ 12.40 ΤΑ ΜΑΤ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε οτι η σχολή θα κλείσει επειδή υπήρχαν πολλά κρούσματα γρίπης.

Στον χορό των καταλήψεων έχουν μπεί από χθες πολλές σχολές της Αθήνας, λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Υπό κατάληψη είναι : η Ιατρική Σχολή, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Νηπιαγωγών, το Φυσικό και το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου από φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και σε σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταλήψεις θα κρατήσουν ως την επόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθούν εκ νέου γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Την ίδια στιγμή, λόγω έλλειψης απαρτίας ή αποχής των παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ δεν έγιναν συνελεύσεις στη Νομική, ενώ άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι, κυρίως του Πολυτεχνείου, αποφασίζουν σήμερα για την περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια από τον αναρχικό χώρο, διάφορους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργαζομένους.

Οι πορείες θα ξεκινήσουν από τα Προπύλαια, με κατάληξη τη Βουλή. Νωρίτερα το πρωί, στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου θα γίνει και το μνημόσυνο της οικογένειας, των φίλων και των συμμαθητών του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ανησυχεί ιδιαίτερα για την πιθανότητα να δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ειδικότερα αναμένεται να υπάρχει πολυάριθμο μπλοκ Ελλήνων και ξένων αναρχικών και η επέμβαση της αστυνομίας θα είναι δύσκολη εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων μαθητών. 

Την ίδια στιγμή “πονοκέφαλο” προκαλούν στην αστυνομία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης στην επαρχία. Εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο, Κιλκίς, Βόλο, Λάρισα, Αγρίνιο, Ρέθυμνο, Χανιά, Πάτρα, Ρόδο, Μυτιλήνη και Ξάνθη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε