Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επεισόδια και τη νύχτα γύρω από τη Βουλή -Άνοιξε μετά τις 06:00 το Σύνταγμα -Φόβοι για νέες εντάσεις

– Συγκλονιστικά βίντεο μέσα από την “καρδιά” των επεισοδίων έξω από τη Βουλή
– Οι προβοκάτορες “αμαύρωσαν” τις ειρηνικές διαδηλώσεις
– Εσπασαν ξενοδοχεία, καταστήματα και πεζοδρόμια εκατοντάδες κουκουλοφόροι
– 22 προσαγωγές και 15 συλλήψεις – Δεκάδες πολίτες και 38 αστυνομικοί οι τραυματίες

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίζονταν τα επεισόδια κοντά στη Βουλή. Παρά την ένταση 300 Αγανακτισμένοι παρέμεναν στο χώρο της πλατείας ως και τα χαράματα. Τελικά οι αστυνομικοί έδωσαν και πάλι στην κυκλοφορία το δρόμο στις 06:00 το πρωί, ωστόσο η ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη. Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο νέων εντάσεων ειδικά τις μεσημεριανές ώρες καθώς για τις 14:00 έχει οριστεί η ψηφοφορία στη Βουλή.

Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές που διαδραματίζονται στην πλατεία Συντάγματος και οι εστίες έντασης αναζωπυρώνονται κάθε τόσο στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκ νέου χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Σε εξέλιξη ήταν τα επεισόδια ως τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα έξω από τη Βουλή όπου γινόταν η συζήτηση στην Ολομέλεια το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ομάδα των «Αγανακτισμένων» που διαδηλώνουν κατά του Μεσοπρόθεσμου προσπάθησε να σπάσει το κλοιό των αστυνομικών που προστατεύουν την Βουλή και η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

Λόγω της εκτεταμένης χρήσης των δακρυγόνων η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος είναι αποπνικτική.

Η επιχείρηση της αστυνομίας στη νέα ένταση

 Η πλατεία Συντάγματος προσπαθεί πλέον με μουσική και τραγούδια, να «επουλώσει τις πληγές της» αφού από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμήνευσαν τραγούδια και χειροκροτήθηκαν από τους “Αγανακτισμένους” οι οποίοι έχουν έρθει από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ύστερα από τον πετροπόλεμο, τους βανδαλισμούς, την χρήση χημικών και το ανθρωποκυνηγητό, φαίνεται να επανέρχονται στην πλατεία οι ρυθμοί των τελευταίων 35 ημερών, τους οποίους όμως διαταράσσουν οι κουκουλοφόροι όταν κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά του μεσοπρόθεσμου, της κυβερνητικής πολιτικής και των πολιτικών, ενώ ένα πανό που γράφει “Δεν είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι”, έχει αναρτηθεί κατά μήκος της πλατείας.

Νωρίτερα εκατοντάδες δικυκλιστές έκαναν την εμφάνισή τους επί της οδού Αμαλίας και οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Στη διάθεση των οδηγών είναι πλέον η Λεωφόρος Αμαλίας στην κάθοδο στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός, έπειτα από ομαλή αποχώρηση των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Νωρίτερα μετά από εκτεταμμένη επιχείρηση της αστυνομίας, τα ΜΑΤ κατάφεραν σχεδόν να αδειάσουν την λεωφόρο Αμαλίας και την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους και εν συνεχεία αποτραβήχτηκαν πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Με την υποχώρηση των ΜΑΤ οι Αγανακτισμένοι που διαμαρτύρονται για την εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος και ανακατέλαβαν και τη λεωφόρο Αμαλίας, που μοιάζει πλέον με βομβαρδισμένο τοπίο.

Αφού επικράτησε σχετική ηρεμία, μία ομάδα των ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας χωρίς προφανή λόγο έκαναν ένα ντου προς τους διαδηλωτές που ήταν στο σημείο ειρηνικά, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να πέσει κάτω τραυματισμένος.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Συνολικά οκτώ άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρας” και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Οι τρεις από τους οκτώ τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 48ωρο λουκέτο παντού – Ποιοι απεργούν

Μην κατεβάσετε σκουπίδια 28 και 29 Ιουνίου

Κατεβάζουν ρολά και τα φαρμακεία την Τετάρτη

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις μέρες της απεργίας

Αλλαγές στα δρομολόγια της Olympic Air την Τρίτη

Ποιες πτήσεις της Aegean ματαιώνονται λόγω απεργίας

H πιο κρίσιμη κοινοβουλευτική μάχη της Μεταπολίτευσης

Μ. Θεοδωράκης: Να πάτε όλοι στο Σύνταγμα

“Μπλόκο” του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι και στον τουρισμό – Σε απόγνωση επιβάτες, έλληνες και ξένοι!

Οι Αγανακτισμένοι της Κορίνθου κατέλαβαν το δημοτικο συμβούλιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε