Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επέστρεψαν οι 31 ακτιβιστές – Προκλητικοί μέχρι τέλους οι Ισραηλινοί

Οι έλληνες χάνονται στην αγκαλιά των συγγενών τους ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι έλληνες χάνονται στην αγκαλιά των συγγενών τους ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την τελευταία στιγμή οι Ισραηλινοί γύρισαν πίσω το C130 της Πολεμικής αεροπορίας, αλλά τελικά λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα οι 31 Έλληνες και οι τέσσερις ξένοι ακτιβιστές που μετέφερε έφτασαν στην Ελλάδα.

Μαζί με τους 31 Έλληνες που έζησαν την κόλαση κάτω από τα πυρά των Ισραηλινών κομάντος κατά τη διάρκεια του ρεσάλτο, αλλά και στις στρατιωτικές φυλακές, επέστρεψαν και τρείς Γάλλοι και ένας Αμερικανός υπήκοος.

Εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για την αιματηρή πειρατεία στην ανθρωπιστική αποστολή αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους αιχμαλώτους. Βάφτισαν την απελευθέρωση απέλαση και μέχρι την ύστατη στιγμή έκαναν τα πάντα για να εξευτελίσουν τους ανθρώπους που είχαν παράνομα συλλάβει.

Οι ισραηλινοί επιχείρησαν να … σπάσουν το ηθικό των ακτιβιστών επιδεικνύονταν ταυτόχρονα και έναν πρωτοφανή “τσαμπουκά” στους Έλληνες διπλωμάτες. Μετά από πολύωρη καθυστέρηση τους επέτρεψαν να φύγουν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά εν συνεχεία τους γύρισαν πίσω. 

Στις 11.35, και ενώ το σκάφος είχε τροχοδρομήσει στον διάδρομο απογείωσης, για αδιευκρίνιστους λόγους, ειδοποιήθηκε από τον πύργο ελέγχου να επιστρέψει στον χώρο στάθμευσης. Σχεδόν μισή ώρα μετά, οι ισραηλινές αρχές έδωσαν άδεια στο ελληνικό αεροσκάφος να φύγει. Απογειώθηκε στις 12:13 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι έλληνες ακτιβιστές και όχι μόνο περίμεναν από το απόγευμα όπου είχε προσγειωθεί το ελληνικό αεροσκάφος να τους δοθεί η άδεια για να απογειωθούν, κάτι που το καθυστερούσαν οι Ισραηλινοί χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση.

Νωρίτερα, για πρώτη φορά, οι Έλληνες διπλωμάτες κατάφεραν να επικοινωνήσουν και με τους κυρίους Καρυπίδη, Καρατζά, Πολίτη και Μπούγα, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι δυο πρώτοι φέρονται να ήταν μεταξύ εκείνων που βρίσκονταν στην απομόνωση και δεν υπήρχε επαφή μαζί τους. 

Στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης η οργάνωση «Ενα καράβι για τη Γάζα» διοργανώνει συγκέντρωση καταδίκης «της ισραηλινής θηριωδίας» στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εξωτερικών. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι Έλληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης 
Γράμμα των ελλήνων κρατουμένων μέσα από τις ισραηλινές φυλακές
Ιρλανδικό πλοίο πάει να σπάσει τον αποκλεισμό
Οργή Ερντογάν. Ζητεί την τιμωρία του Ισραηλ
Ισραηλινός υπ. Αμυνας: Δεν σκοτώθηκαν 9 ακτιβιστές. Σκοτώθηκαν 9 αλήτες
Παγκόσμια κατακραυγή για την κυβέρνηση του Ισραήλ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε