Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Επί 3 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!

Οι 557 εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι όλο το καλοκαίρι και κατέβηκαν στους δρόμους, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους…

Θετικές χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις, μετά τις σημερινές τους κινητοποιήσεις, οι εργαζομένοι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό οι οποίοι παραμένουν επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κινητοποίησης πέραν της συγκέντρωσης στο κέντρο Αθήνας, προέβλεπε πορεία προς το υπουργείο Υγείας και το γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά αναβλήθηκε, όταν το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων ενημερώθηκε ότι το διεκδικούμενο ποσό εγκρίθηκε εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Υγείας και απομένει η απόφαση αποδέσμευσής του από το υπουργείο Οικονομικών.

Η διεκδίκηση αφορά την καταβολή του ποσού των 12.600.000 ευρώ που ελάμβανε ετησίως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με νόμο του κράτους. ”Το ποσό αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιχορήγηση”, τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Νίκος Πανταζόπουλος ”αλλά είναι συμβατικό αντάλλαγμα της παραχώρησης των δυο μεγάλων νοσοκομείων” (Κοργιαλένειο- Μπενάκειο Ε.Ε.Σ, Ασκληπιείο Βούλας).

Για την παραχώρηση αυτή, αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα του συλλόγου, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Ε.Ε.Σ και του υπουργείου Υγείας που κυρώθηκε με το νόμο 3627/2007. Πρόκειται συνεπώς για συμβατική υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου η οποία δεν μπορεί να περικοπεί ή να μειωθεί παρά μόνο με νεότερο νόμο.

Όπως ανέφεραν, οι 557 εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικό προσωπικό παραμένουν για τρίτο μήνα απλήρωτοι χωρίς να λαμβάνουν από τη Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. καμία δέσμευση, όχι μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά ούτε για τις προοπτικές εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε