Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επιδείνωση του καιρού Τετάρτη και Πέμπτη – Με τι καιρό μπαίνει η άνοιξη

Επιδείνωση του καιρού Τετάρτη και Πέμπτη – Με τι καιρό μπαίνει η άνοιξη

Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.Πότε αρχίζει η επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους. Δείτε τι καιρό θα κάνει σήμερα, πρώτη μέρα του Μαρτίου

Το χειμερινό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και αυτην την εβδομάδα που διανύουμε, με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Όπως δήλωσε στο Newsit, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, “περιμένουμε νέα επιδεινωση του καιρού στα μέσα της εβδομάδας, την Τετάρτη και ειδικά την Πέμπτη, που θα είναι και η μέρα με τα πιο έντονα φαινόμενα. Με νότιους ανέμους στο Ιόνιο που θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ και βοριάδες στο Αιγαίο επίσης με την ίδια ένταση και πτώση της θερμοκρασίας. Οι τοπικές βροχές στα πεδινά, η ενίσχυση των νοτιάδων στο Ιόνιο, η νέα επιδεινωση του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού.

Από την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή περιμένουμε βελτίωση του καιρού αλλά θα είναι πρόσκαιρη,αφού σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θα υπαρξει ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα φέρει ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη που φτάσουν στο Αιγαίο τα 9 και ενδεχομένως τα 10 μποφορ, κάθετη πτώση του υδραργύρου και χιόνια ακόμη και σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά της Ανατολικής Αττικής, στην Πελοπόννησο ακόμη και στα νησιά των Κυκλάδων. Στην Αθήνα φαίνεται ότι θα χιονίσει τουλάχιστον στα γύρω ορεινά, για το κέντρο της Αθήνας η πρόγνωση θα είναι ασφαλής σε δύο μέρες. Οι αετοί θα πετάξουν λόγω των ισχυρότατων ανέμων αλλά θα σπάσουν οι σπάγκοι”.

Ακούστε τι είπε στο Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και πρόσκαιρες καταιγίδες στο Ιόνιο θα επικρατήσουν. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις αυξημένες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στο Ιόνιο κυρίως τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βραδύ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη Θεσσαλία και πιθανώς κατά τόπους και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το βραδύ 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε