Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επίδομα 300 ευρώ για μαθητές απορων οικογενειών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το επίδομα θα είναι ετήσιο και θα είναι 300 ευρώ και θα παρέχεται σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, ώστε τα παιδιά τους να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ( Δημοτικό και Γυμνάσιο).

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα αναφέρει ότι η εισοδηματική ενίσχυση αφορά οικογένειες των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, ενώ το ύψος της ενίσχυσης φτάνει τα 300 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί που είναι μαθητής Δημοτικού ή Γυμνασίου.

Μετά το πέρας της υποχρεωτικής εκπαίδευσης του μαθητή και σε κάθε περίπτωση μετά τη συμπλήρωση του 16 έτους της ηλικίας του, η ενίσχυση παύει να χορηγείται. Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι Έλληνες πολίτες και οι υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε.

Όπως ορίζει η απόφαση του κ. Σταϊκούρα, η διαδικασία καταβολής του παραπάνω ποσού έχει ως εξής:

1) Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν τις αιτήσεις στο διευθυντή του οικείου σχολείου, ο οποίος εκδίδει ειδική βεβαίωση.

2) Οι αιτήσεις διαβιβάζονται στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία προωθεί στις οικείες υπηρεσίες του Δημοσιονομικού Ελέγχου τα στοιχεία για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ώρα της… λυπητερής – Στις 14:00 η νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας – Μισθοί ΔΕΚΟ, συντάξεις, εφάπαξ στο επίκεντρο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε