Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίδομα Τέκνων ΟΓΑ 2017 και βοήθημα σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Επίδομα τέκνων ΟΓΑ 2017

Το κονδύλι των 232 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το επίδομα τέκνων ΟΓΑ 2017. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Επίδομα τέκνων ΟΓΑ 2017 – Ειδήσεις. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και η χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γ’ δόση θα χορηγηθεί σε συνολικά περισσότερους από 730.000 δικαιούχους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των γονέων – δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα δικαιούμενα ποσά για το Επίδομα τέκνων ΟΓΑ 2017 και του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων/Πολυτέκνων υπολογίζονται βάσει του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων τέκνων, εφόσον αυτά υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση.

Ανάλυση για Επίδομα τέκνων ΟΓΑ 2017

H ανάλυση του οικογενειακού εισοδήματος με βάση τη δήλωση Ε1 φορολογικού έτους 2016 – η οποία έχει ληφθεί υπόψη για τον προσδιορισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος – έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr/polites/epidomata/oikogeneiako-epidoma-a21. Η είσοδος στην ανωτέρω εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet (Password, Username).

Για να δει κάθε δικαιούχος τα επιμέρους εισοδήματα που αποτελούν το συνολικό του οικογενειακό εισόδημα καθώς και το δικαιούμενο οικογενειακό επίδομα για όλο το έτος δεν έχει παρά να ακολουθήσει τέσσερα βήματα:

  • 1. Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ επιλέγει είσοδος στην εφαρμογή Α21 (www.aade.gr/polites/epidomata/oikogeneiako-epidoma-a21)
  • 2. Επιλέγει «είσοδος» στην αντίστοιχη φόρμα «Αίτηση – δήλωση Α21» (ανάλογα αν είναι γονέας ή Επίτροπος).
  • 3. Επιλέγει την μπάρα «Εκτύπωση Στοιχείων Υπολογισμού».
  • 4. Βλέπει τα στοιχεία υπολογισμού για τα δικαιούμενα επιδόματα και την ανάλυση του οικογενειακού εισοδήματός του με βάση το έντυπο Ε1.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι το άθροισμα του φορολογητέου εισοδήματος (όπως εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό) και των απαλλασσόμενων/αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων, του υπόχρεου, της συζύγου και των τέκνων, εφόσον αυτά υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση. Όπως παγίως συμβαίνει εδώ και χρόνια, το συνολικό οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, στην περίπτωση που αυτά είναι μεγαλύτερα των δηλωθέντων ετήσιων εισοδημάτων.

Επίδομα για πολύτεκνες μητέρες

Η Διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει ότι αύριο, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες στο πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ. Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας στο χρονικό διάστημα από 6/10/2017 έως και 6/11/2017.

Το ποσό του χρηματικού βοηθήματος ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Ειδικά, για το 2017, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων του νομού Λέσβου, μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, το βοήθημα θα δοθεί σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και θα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ. Για πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε χρήσιμη και αναγκαία πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις