Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Επικίνδυνα λαχανικά παραλίγο να καταλήξουν στο πιάτο μας

Επικίνδυνα λαχανικά παραλίγο να καταλήξουν στο πιάτο μας

Τα τρόφιμα κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς φυλάσσονταν σε ακατάλληλο χώρο, μαζί με απορρίμματα.

Μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών, που φυλάσσονταν παράνομα και κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής σε υπόγεια αποθήκη, κατέσχεσαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού και απολύμανσης σε κτίρια – εστίες μόλυνσης στο κέντρο της Αθήνας.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την ΥΠΕΕ, την Υγειονομική Διεύθυνση της Νομαρχίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα προχώρησαν σήμερα στον καθαρισμό αποθήκης και πολυκατοικίας επί της οδού Σαπφούς. 

Τα τρόφιμα κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, καθώς φυλάσσονταν σε ακατάλληλο χώρο, μαζί με απορρίμματα, και τα περισσότερα είχαν αλλοιωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Όλες οι ποσότητες των προϊόντων που εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν αφού πρώτα έγινε καταγραφή από το κλιμάκιο της ΥΠΕΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Για τη μεταφορά τους χρειάστηκαν δύο μεγάλα φορτηγά. Ακολούθησε καθαρισμός και απολύμανση των χώρων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου. 

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης Ανδρέας Παπαδάκης στην ίδια αποθήκη πριν μία εβδομάδα είχαν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες παράνομων προϊόντων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε