Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επικίνδυνο κοκτέιλ: Καύσωνας, καυσαέριο και απεργία στα μέσα μεταφοράς

Επικίνδυνο κοκτέιλ: Καύσωνας, καυσαέριο και απεργία στα μέσα μεταφοράς
Χωρίς μετρό και σήμερα η Αθήνα και το θερμόμετρο να φτάνει και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου τα πράγματα γίνονται αφόρητα σε μια πόλη γεμάτη τσιμέντο και χωρίς πράσινο!

 

Το νέφος χτύπησε πάλι κόκκινο για τέταρτη συνεχή ημέρα στην Αθήνα. Η κυκλοφορία στην πόλη είναι αφόρητη, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ένα κοκτέιλ ρύπων- μικροσωματίδια, όζον, διοξείδιο του αζώτου- σε συνδυασμό με τον καύσωνα- έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
 
Ειδικότερα τα επίπεδα όζοντος έφτασαν το όριο ενημέρωσης κοινού, ενώ χθες είχαν ξεπεράσει το όριο συναγερμού. Στους Θρακομακεδόνες ο συγκεκριμένος ρύπος έφτασε τα 245 μg/m3 (μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα) με όριο συναγερμού τα 240 μg/m3 . Υψηλές συγκεντρώσεις όζοντος καταγράφηκαν επίσης στο Μαρούσι, στη Λυκόβρυση και στην Αγία Παρασκευή.
ΦΩΤΟ NEWSIT
Παρ΄ όλα αυτά το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν επέβαλε περιορισμούς π.χ. στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απλώς συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση ΙΧ και να στραφούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και εδώ θα πείτε ποια μέσα μεταφοράς; Όταν σε μια πόλη εκατομμυρίων κάποιοι αποφασίζουν να κλείσουν το Μετρό για μέρες ενώ σήμερα δεν θα έχει για 5 ώρες ούτε ένα μέσα μαζικής μεταφοράς τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.
Οδός Πειραιώς 11:00 ΦΩΤΟ NEWSIT
Από νωρίς το πρωί σε όλους τους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο ενώ τα πράγματα θα δυσκολέψουν το μεσημέρι.
Οδός Πέτρου Ράλλη 10:45 ΦΩΤΟ NEWSIT
 
Εκτός από το όζον ιδιαίτερα υψηλές ήταν και οι τιμές των μικροσωματιδίων. Σε όλους τους σταθμούς μέτρησης ξεπέρασαν την οριακή τιμή των 50 μg/m3 . Στο κέντρο της πόλης, στην Αριστοτέλους, αυτά τα επικίνδυνα συστατικά του νέφους έφτασαν τα 84 μg/m3 , στους Θρα κομακεδόνες τα 79, στο Μαρούσι τα 65, στη Λυκόβρυση τα 70, στην Αγία Παρασκευή τα 64 και στο Κορωπί τα 55 μg/m3 . 

Υψηλές ήταν και οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου. Χθες στον σταθμό μέτρησης της Γεωπονικής έφτασαν τα 211 μg/m3 , ενώ προχθές οι υψηλότερες τιμές καταγράφηκαν στην Πατησίων (208 μg/m3 ). Τις ημέρες που καταγράφονται υψηλές τιμές ρύπων οι ειδικοί συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, παιδιά και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα) να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε