Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιμένουν οι Γερμανοί: “Δεν θα πάρουν άλλοι βοήθεια οι Έλληνες αν δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις”

Αντιδράσεις στο ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας

 Ενδεικτικές των αντιδράσεων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας της Γερμανίας, στο ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία θα ανέλθει στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ (πλέον των 130 δισ.), είναι οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ και του προέδρου της ΚΟ των Φιλελεύθερων (FDP) Ράινερ Μπρύντερλε στο περιοδικό “Der Spiegel”.

    O κ. Ζεεχόφερ επισημαίνει ότι “δεν έχει αλλάξει κάτι στην προσέγγιση της CSU- για στασιμότητα στις μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχουν χρήματα” και προσθέτει ότι “εάν οι Έλληνες δεν υλοποιήσουν τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων, δεν μπορεί να δοθεί άλλη βοήθεια”.

    Ο κ. Μπρύντερλε από την πλευρά του, ζητεί άκαμπτη στάση απέναντι στην Αθήνα: “Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος, άρα η ΕΕ πρέπει να παραμείνει σκληρή και να απαιτήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο εάν οι Έλληνες αποδείξουν σοβαρά ότι το εννοούν, μπορούμε και επιτρέπεται, εμείς ως ΕΕ να βοηθήσουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σόιμπλε: “Φτάνουν οι ανακοινώσεις. Έργα και δράση τώρα από την ελληνική κυβέρνηση”

Θέλουν δημοσιονομικό επίτροπο στην Ελλάδα – “Ούτε συζήτηση” απαντά η Αθήνα

Η Γερμανία θέλει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε Ευρωπαίο επίτροπο ως αντάλλαγμα το πακέτο των 130 δισ.

Γιούνκερ: πρέπει τα κράτη να σβήσουν χρέη της Ελλάδας

Φ.Κάουντερ: “Ή θα μπει επίτροπος που θα κυβερνά την Ελλάδα ή να φύγουν από το ευρώ”!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε