Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν κανονικά στις εργασίες τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποκαλύπτουν πως με την καθυστέρηση συγκρότησης Πειθαρχικών Συμβουλίων δημοσίων υπαλλήλων, εντοπίζεται το φαινόμενο να επανέρχονται στις εργασίες τους.

Δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν που έχουν κατηγορηθεί ως επίορκοι επιστρέφουν στις θέσεις τους, προκειμένου να συνεχίσουν το όποιο έργο τους και αυτό γιατί δεν συγκροτούνται τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για να καταλογίσουν ευθύνες και ποινές.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας, και πριν αποφανθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον/στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων, από τον προϊστάμενο της αρχής στην οποία υπηρετεί.
 
Αναστολή, η οποία αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν επιληφθεί της υπόθεσης εντός 30 ημερών από τη επιβολή της. Προβλέπεται δε και πειθαρχικός έλεγχος του προϊσταμένου για παράλειψη της επιβολής του μέτρου.

Άρα, σύμφωνα με αυτό μετά τις 30 αυτές ημέρες ο επίορκος υπάλληλος επιστρέφει στην εργασία του και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 

Σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές πρόσφατα μάλιστα δημοσιοποιήθηκε περίπτωση υπαλλήλων, οι οποίοι αν και φέρονται εμπλεκόμενοι επί σειρά ετών στην απονομή παράνομων συντάξεων και επιδομάτων, επέστρεψαν στα καθήκοντά τους λόγω παρέλευσης των 30 ημερών από την ημέρα αναστολής της άσκησης καθηκόντων που τους επιβλήθηκε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε