Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ραγδαίες επιπτώσεις στον τουρισμό: Το ΔΝΤ μπλόκαρε τις πληρωμές των ξενοδόχων από τους tour operators

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες στον τουρισμό. Αμερικανοί tour operators δεν μπορούν να πληρώσουν τους ξενοδόχους γιατί η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση στο ΔΝΤ. Το πλοίο για Δυτικές Κυκλάδες είχε όλους κι όλους 20 επιβάτες την περασμένη Δευτέρα. Τουρίστες φεύγουν δίχως να πληρώσουν στο Βόρειο Αιγαίο.

Με διάλυση κινδυνεύει ο ελληνικός τουρισμός καθώς οι επιπτώσεις τόσο από τις κλειστές τράπεζες όσο και απο τη μη πληρωμή της δόσης από την χώρα μας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ μπλόκαρε τις πληρωμές των ξενοδόχων από τους tour operators της Αμερικής

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος “υπήρξε ενημέρωση αμερικανών tour operators χθες προς τις ελληνικές επιχειρήσεις  για τις πληρωμές που ήταν έτοιμες καθώς το 95% των πληρωμών γίνονται με εμβάσματα. Είπαν λοιπόν οτι εκείνοι ήταν έτοιμοι να στείλουν το έμβασμα αλλά επειδή οι δικές τους αμερικανικές αρχές τους ενημερωσαν οτι οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων προς ελληνική τράπεζα θα δεσμευτεί εκεί.


Γι΄αυτό μας ρώτησαν τι θέλουμε να κάνουμε εμείς. Η απάντησή μας είναι κρατείστε την πληρωμή μεχρι να δούμε τι γίνεται. Δεν μπήκε κανείς στη διαδικασία να πει στείλτε τα λεφτά να δούμε αν θα δεσμευτούν και ποια διαδικασία απεμπλοκής θα ακολουθουσε. Υπάρχει αναγνώριση οφειλής και περιμένουν από εμάς να τους πούμε πότε είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις πληρωμές. Αυτό συνέβη γιατί η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι επιπτώσεις είναι τρομερές πάντως και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι ακυρώσεις αλλά η μη κρατήσεις. Εχουμε ελάχιστες νέες κρατήσεις” είπε τέλος ο κύριος Ρέτσος.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt…

Λιγοστοί οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις Δυτικές Κυκλάδες

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, την περασμένη Δευτέρα οι επιβάτες που ταξίδεψαν για τις Δυτικές Κυκλάδες ήταν όλοι κι όλοι…20!

Μιλάμε για δημοφιλείς προορισμούς όπως τη Σίφνο, τη Σέριφο και την Μήλο καθώς και για την Κίμωλο και την Κύθνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε