Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιστολή βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός – Ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση

Επιστολή βόμβα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός – Ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση

– Γάλλοι δημοσιογράφοι που μίλησαν στο NewsIt λένε για έργο της ιταλικής οργάνωσης αναρχικών
– Η γραμματέας του πρέσβη κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει και κάλεσε τις γαλλικές αστυνομικές αρχές
– Ολόκληρο το κτίριο εκκενώθηκε και έγινε ελεγχόμενη έκρηξη
– Το NewsIt επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και επιβεβαίωσε το γεγονός

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι λίγο πριν τις 15:00 στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, όταν έφθασε στην πρεσβεία μία ύποπτη επιστολή, την οποία παρέλαβε η γραμματέας του πρέσβη.

Το γεγονός ότι η επιστολή δεν είχε όνομα αποστολέα, υποψίασε την υπάλληλο και εκείνη με τη σειρά της κάλεσε τις γαλλικές αστυνομικές αρχές. Άμεσα έσπευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις και εκκένωσαν ολόκληρο το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας.

Τελικά, οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη και προέκυψε ότι στην επιστολή υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Το NewsIt επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι όπου επιβεβαίωσαν το γεγονός και ανέφεραν ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα λόγω της παρατηρητικότητας της γραμματέας του πρέσβη.

Πληροφορίες του NewsIt επίσης αναφέρουν από γάλλους δημοσιογράφους πως αυτή η βόμβα παραπέμπει σε γνωστή ιταλική οργάνωση αναρχικών.

Η ίδια οργάνωση θεωρείται ότι είχε αποστείλει πριν λίγες ημέρες επιστολή βόμβα στο γραφείο του προέδρου της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών

 Σήμερα το πρωί παρεδόθη στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι επιστολή με παραλήπτη τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία, χωρίς ένδειξη αποστολέα αλλά με ένδειξη ότι προέρχεται από την Ιταλία.

Το δέμα αξιολογήθηκε ως ύποπτο και η Πρεσβεία ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλικής Αστυνομίας η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό περιορισμένης ισχύος και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις της Πρεσβείας δεν υπέστησαν ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε