Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Επιστολή-χαστούκι του Χ. Καστανίδη προς τους δικαστές

Μετά τις ”σπόντες” δικαστικών πως δεν φταίνε για την ατιμωρησία πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης με ασυνήθιστη αυστηρότητα ζητάει να μάθει από τους δικαστές γιατί δεν έχουν καρποφορήσει οι έρευνες για τις ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.
 

Αφορμή της σκληρής κόντρας του υπουργού με τους δικαστές ήταν δηλώσεις δικαστικών λειτουργών “που διατυπώνουν την κατηγορία κατα των πολιτικών συλλήβδην ότι η ατιμωρησία υπουργών και υφυπουργών που φέρονται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις του δημοσίου τα τελευταία χρόνια οφείλεται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον οποίο ψήφισαν πολιτικοί και όχι δικαστές”.
 
Ο Χ.Καστανίδης σήκωσε το ”γάντι” και με επιστολή που απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου, Ιωάννη Τέντε, ζητάει ενημέρωση για την ποινική πορεία “υποθέσεων μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος” προκειμένου “να ενισχυθεί η διαφάνεια”, αλλά και ” το κύρος της Δικαιοσύνης”.
 
“Είναι ακριβές ότι οι δικαστές δεν ευθύνονται ούτε για την ψήφιση και σύνταξη του νόμου περί ευθύνης υπουργών ούτε για την εφαρμογή του κατα το σκέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αποσιωπάται όμως οτι στις υποθέσεις αυτές ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο μελών προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και αλλων προσώπων”, τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης που θέλει να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι εν λόγω υποθέσεις, καθώς “ευλόγως δημιουργείται αξίωση των πολιτών να πληροφορηθούν πώς οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν το χρέος τους “.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαιτεί ουσιαστικά ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και των ανακρίσεων που διενεργούνται ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα για τις υποθέσεις Siemens, τηλεφωνικών υποκλοπών, Βατοπεδίου, ομολόγων, Ασπίς, και των γιατρών της De Puy.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε