Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστρέφει ο χιονιάς – Πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα

Από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά. Πτώση της θερμοκρασίας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Θερμοκρασίες υπό το μηδέν και στην Αθήνα.

Ο χιονιάς έρχεται και πάλι από το βράδυ. Παγετός σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η εβδομάδα, καθώς στην Αθήνα το θερμόμετρο τη Δευτέρα θα δείχνει 1-6 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη από -1 έως 5 βαθμούς, την Τετάρτη από -1 έως 6 και την Πέμπτη 0-6 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Αναλυτικά η πρόγνωση για την ΔΕΥΤΕΡΑ

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός. Στα ανατολικά και νότια τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 10 (-10) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 (-20) έως 01 βαθμούς κελσιου. Τοπικα θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. από το μεσημέρι στα νότια τοπικές νεφώσεις .
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 05 (-05) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες στη μαγνησία, τις Σποράδες, και την Εύβοια με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 06 (-06) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο. χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 03 (-03) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 17-01-2012

    Καιρός: στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με χιόνι η χιονόνερο στα βόρεια, τοπικές βροχές στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια τοπικά θα είναι ολικός.

   

    Τετάρτη 18-01-2012 και Πέμπτη 19-01-2012

    Καιρός: στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα της Πέμπτης τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

    Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

    Θερμοκρασία: σε σταδιακή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.
 
Παρασκευή 20-01-2012

    Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις αυξημένες κυρίως στα νότια, όπου τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

   Σάββατο 21-01-2012

Καιρός: νεφώσεις. Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε