Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίσχεση εργασίας στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Επίσχεση εργασίας στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Ακινητοποιημένο το πλοίο της εταιρίας Lane όχι μόνο λόγω της απεργίας των ναυτεργατών αλλά και εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιεί το πλήρωμα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση από τη Μ. Δευτέρα, διεκδικώντας τα χρήματα που δεν τους έχουν δοθεί. Άγνωστο παραμένει πότε θα ξεκινήσουν πάλι τα δρομολόγια του πλοίου.

Η εταιρεία σε επιστολή της προς το Λιμεναρχείο Πειραιά αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρει ότι της οφείλονται από το υπουργείο Ανάπτυξης 1,7 εκατ. ευρώ από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί προφορικά ο εισαγγελέας, ενώ σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά αναμένεται και η σύνταξη δικογραφίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Στη πρόσφατη συνάντηση που είχε η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εκταμιευθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που είναι χρήματα από επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και οφείλονται σε πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Το «Βιτσέντζος Κορνάρος», που κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Αντικύθηρα, Κίσαμος (Καστέλλι), έχει 60μελές πλήρωμα και όπως καταγγέλλουν, έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και εργαζόμενοι από το πλήρωμα, έχουν επισκεφθεί δύο φορές το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το οποίο τους διαβεβαίωσε ότι η καθυστέρηση των χρημάτων οφείλεται στη διαδικασία ελέγχου, που είναι χρονοβόρα.

Πλοιοκτήτες εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για τη έγκαιρη καταβολή των χρημάτων για τις άγονες, καθώς όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες πλέον δεν δέχονται τα έγγραφα από τα μισθώματα, προκειμένου να εξυπηρετούν με ρευστότητα τις ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ πλέον όλες οι συναλλαγές και η παροχή υπηρεσιών προς τα πλοία, όπως καύσιμα, λάδια, εισφορές, έως και σκουπίδια, γίνονται τοις μετρητοίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Συνδικαλιστής της ΠΝΟ με μισθό 9.000 ευρώ

Θέτει όρους για να λύσει κάβους η ΠΝΟ: «Λήγουμε και τώρα την απεργία αν…» – Αναποφάσιστη η κυβέρνηση για την επιστράτευση

Λύνει κάβους ο ”Βιτσέντζος Κορνάρος” – Υπουργική δέσμευση, έπεισε τους απλήρωτους εργαζόμενους!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε