Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Επιτέλους! Αφήνουν τους επίσημους και θα προσέχουν τους πολίτες! – Επιστρέφουν στους… δρόμους 1.500 αστυνομικοί

Επιτέλους! Αφήνουν τους επίσημους και θα προσέχουν τους πολίτες! – Επιστρέφουν στους… δρόμους 1.500 αστυνομικοί

1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες που είχαν επιστρατευθεί για να… προσέχουν επισήμους, επιστρέφουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Αυτό, αλλά και την επιστροφή 1.800 συνοριοφυλάκων εκεί όπου ανήκουν, δηλαδή στις παραμεθόριες περιοχές, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μάξιμου.

«1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες, θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα. Και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας πως αυτό ήταν το πόρισμα ειδικής επιτροπής από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που συστήθηκε μετά τις εκλογές.

Το πόρισμα αυτό παρέδωσε ο υπουργός στον Αντώνη Σαμαρά και ο πρωθυπουργός ενέκρινε τα μέτρα που προτείνονταν.

Σε ερώτηση αν ανάμεσα στους αστυνομικούς που θα… επιστρέψουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας είναι και αξιωματικοί που έχουν διαταχθεί να προσέχουν πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Βεβαίως. Μιλάμε για όλους. Επαναλαμβάνω: μιλάμε για όλους. Θα κάνει αναλυτικές ανακοινώσεις ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά μιλάμε για όλους και το ξαναλέω: εξοικονομείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, 1.500 αστυνομικοί».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την ανησυχία που προκαλεί η κατάσταση στη Συρία, ανακοίνωσε ότι «1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη “σφράγιση” του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκε γενετικό υλικό άνδρα στα ρούχα και στο σώμα της 15χρονης στην Πάρο! – Οικογένεια: “Αν έχετε δει κάτι πείτε το στις αρχές!”

Ξημερώματα τρόμου για δυο υπαλλήλους βενζινάδικων

“Πλοκάμια” σε όλη τη χώρα είχε το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Με τσεκούρι και βαριοπούλα έκαναν κοσμηματοπωλείο… «καλοκαιρινό»

Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών μέσα στα όρια της Αθήνας

Πακιστανοί επιτέθηκαν και χτύπησαν ζευγάρι Ελλήνων στο Περιστέρι

Άφαντος ο δράστης – Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τη βροχή πυροβολισμών

Δένδιας: “Η Χρυσή Αυγή δεν θα υποκαταστήσει την ΕΛΑΣ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε