Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιτέλους! Πλήρης η απελευθέρωση των ταξί – Όποιος θέλει καταθέτει αίτηση για άδεια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Στον αέρα όσοι πλήρωσαν ως και 200.000 για μια άδεια
– Άδειασμα Ραγκούση στον Δ. Ρέππα
– Σε τρεις μήνες οι λεπτομέρειες για τις νέες άδειες

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις στο άνοιγμα του επαγγέλματος δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, αδειάζοντας τον προκάτοχό του Δ. Ρέππα που είχε ετοιμάσει προεδρικό διάταγμα με αρκετά “σφιχτούς” όρους για το άνοιγμα, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου προβλεπόταν να συνεχίσει να υπάρχει περιορισμός του αριθμού των αδειών.Πόσο όμως αυτό θα απελευθέρωνε την αγορά με τη δημιουργία εταιρειών που θα έβαζαν τέλος στο μπάχαλο ήταν προφανώς στα ψιλά γράμματα.

Ο κ. Ραγκούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία. Πλέον, για την ακρίβεια από το περασμένο Σάββατο, όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα 3 μηνών. Σίγουρα όμως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός δεν θα υπάρχει πλαφόν στις άδειες αφού “η αγορά με αυτορρύθμιση θα κρίνει πόσα ταξί αντέχει η κάθε περιοχή”.

Όσο για το φλέγον ζήτημα εκείνων που ήδη έχουν πληρώσει ως και 200 χιλιάδες ευρώ για μια άδεια ή ακόμη χρωστάνε δόσεις για τον ίδιο λόγο σε τράπεζες ο υπουργός περιορίστηκε να απαντήσει… “αποτελεί μία στρέβλωση της αγοράς που έφτασε η ώρα να αντιμετωπιστεί”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε