Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επίθεση hacker στο site της Sonymusic στην Ελλάδα!

Απ’ οτι φαίνεται οι hacker τα έχουν βάλει με τη Sony και τις ιστοσελίδες της…

Η ελληνική ιστοσελίδα της Sony BMG  έπεσε θύμα των χάκερ που επιτίθενται τον τελευταίο καιρό στα site της εταιρίας.

Αρχικά ένας χάκερ με όνομα bd4_vipera φέρεται να παραμόρφωσε την αρχική σελίδα του site όμως το πιο σημαντικό είναι τα στοιχεία των εγγεγραμμένων χρηστών της ιστοσελίδας που αγγίζουν τα 9.000, μάλλον έχουν εκτεθεί, αφού ήδη ένα μέρος της βάσης δεδομένων που κλάπηκε βρίσκεται ήδη ελεύθερο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε στις αρχές του μήνα και η σελίδα που εμφανιζόταν όταν κάποιος χρήστης ήθελε να μπει στο site της εταιρίας, ήταν διαφορετική και όχι το sonymusic.gr.

H επισημη ανακοίνωση της εταιρίας είναι οτι αργά το βράδυ της Κυριακής 22 Μαΐου 2011, η Sony πληροφορήθηκε την παραβίαση δεδομένων συγκεκριμένων ιστοσελίδων της Sony Music Greece. Αυτές οι ιστοσελίδες, είναι καλλιτεχνών κι επιτρέπουν στα εγγεγραμμένα μέλη να δέχονται ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες αυτών ενώ αμέσως μετά την παραβίαση τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στους 8.500 λογαριασμούς των χρηστών  οι οποίοι περιελάμβαναν emails, τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα χρηστών και passwords.

Επίσης στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες δεν  πραγματοποιούνταν καμία εμπορική δραστηριότητα και ως εκ τούτου δεν περιελάμβαναν δεδομένα πιστωτικών καρτών. Οι προσβεβλημένες ιστοσελίδες φιλοξενούνται από εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας και δεν είναι μέρος του δικτύου της Sony Music Entertainment.

Η Sony Music Entertainment Greece σχεδιάζει να θέσει ξανά σε λειτουργία τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες το συντομότερο δυνατό μετά από τον περαιτέρω έλεγχο ασφαλείας που πραγματοποιείται.

Τέλος, εκτός από το Sonymusic.gr φαίνεται πως ακόμα δύο ιστοσελίδες της Sony σε Ταϋλάνδη και Ιαπωνία έπεσαν θύματα χάκερ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε