Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε φοιτητής της ΑΣΟΕ μέρα μεσημέρι

Νέο κρούσμα βίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καθηγητές: Ο χώρος «έχει παραδοθεί στο φόβο και στην εγκληματικότητα».

Νέο κρούσμα βίας καταγγέλλει ο σύλλογος των διδασκόντων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
«Η εγκληματικότητα τυλίγει πια ασφυκτικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι δράστες αποθρασύνονται» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διδασκόντων στο Ίδρυμα. «Τελευταίο κρούσμα είναι η ένοπλη ληστεία με μαχαίρι σε βάρος διδακτορικού φοιτητή του Πανεπιστημίου μας, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην πύλη του Πανεπιστημίου επί της οδού Μαυροματαίων. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό έλαβε χώρα παρόμοιο περιστατικό σε χώρο εργαστηρίου εντός του Πανεπιστημίου» αναφέρουν οι καθηγητές.
 
 
Οι διδάσκοντες καταγγέλλουν ακόμη ότι έμποροι γύρω από το Ίδρυμα το έχουν μετατρέψει σε «ένα άθλιο τριτοκοσμικό παζάρι» , ενώ «οι ληστρικές επιθέσεις, οι παρενοχλήσεις και η εξαθλίωση, έγιναν για πολύ καιρό ανεκτά από την πολιτεία». Απορίας άξιο ωστόσο παραμένει γιατί τα μέλη του Ιδρύματος δεν καλούν την αστυνομία στις περιπτώσεις όπου γίνονται μάρτυρες παράβασης των νόμων.
 
 
«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν θυμίζει πια πανεπιστήμιο, η δημόσια εικόνα του είναι αποκρουστική, έχει παραδοθεί στον φόβο και στην εγκληματικότητα, διώχνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες μακριά και απελπίζει τους εργαζόμενους» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
 
 
Και καταλήγει με τη φράση: «Δεν είναι ανάγκη να χυθεί πρώτα αίμα για να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι το εκρηκτικό πρόβλημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε