Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση της ΓΕΝΟΠ κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Αναφέρει ότι τα δύο κόμματα δεν είναι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ και δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να την ιδιωτικοποιήσουν.

«Διμέτωπη» επίθεση κατά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η ΓΕΝΟΠ για τις ταυτόσημες, όπως αναφέρει, θέσεις τους σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ οι οποίες όπως υποστηρίζει θέτουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές.

«Και οι δύο», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, «ξεχνώντας τις δεκάδες δεσμεύσεις τους προτείνουν, τα δίκτυα, που δεν υπάρχει κανένα απολύτως κέρδος, να μείνουν στο κορόιδο τη ΔΕΗ και να τα αναπτύσσει για λογαριασμό των ιδιωτών ώστε να μπορούν ανενόχλητοι οι κύριοι αυτοί να “κυκλοφορούν“ την ενέργεια που αποκλειστικά αυτοί θα παράγουν και θα εμπορεύονται αφού η πρόταση και των δύο κομμάτων είναι το παραγωγικό και εμπορικό κομμάτι της ΔΕΗ να ιδιωτικοποιηθεί. Δηλαδή να περάσει και αυτό στα χέρια των ιδιωτών».

    Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι με αυτά που προτείνουν τα δύο κόμματα «το κράτος δεν θα έχει καμία απολύτως δυνατότητα παρέμβασης στην παραγωγή και την εμπορία του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας» και οι ιδιώτες θα μείνουν ανεξέλεγκτοι.

    «Άλλο πράγμα είναι η απελευθέρωση της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, δηλαδή η κρατική ΔΕΗ να έχει ιδιώτες ανταγωνιστές (κάτι που ήδη συμβαίνει) και εντελώς διαφορετικό το κράτος να μην έχει κανένα απολύτως ρόλο όπως προτείνετε εσείς», προσθέτει η Ομοσπονδία.

    Η ΓΕΝΟΠ διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ  «για τη σωτηρία της ΔΕΗ» και για να μη δημιουργηθεί «καρτέλ ενέργειας όπως στα πετρέλαια».

    Στην πρόσκλησή της επαναλαμβάνει την κριτική προς τα δύο κόμματα, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που για 18 μήνες διακυβέρνησης της χώρας χάραξαν το δικό τους χάρτη εξόδου από την κρίση και αυτοί που μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας προσέφυγαν στο Ζάππειο 2 για να εξειδικεύσουν τις προτάσεις εξόδου από την κρίση, τους υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ και δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να ιδιωτικοποιήσουν και να παραδώσουν σε τρίτους τη ΔΕΗ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε