Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Επιχειρήσεις που επιμένουν ελληνικά

Επιχειρήσεις που επιμένουν ελληνικά

Ακόμα και τώρα στις μέρες της μεγάλης κρίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις που μένουν στην Ελλάδα και προσπαθούν να τονώσουν την ελληνική οικονομία αλλά και να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές.

Μια απο αυτές που είναι οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και καλό όνομα στην αγορά είναι η BOXER – ΦΕΙΔΑΣ.

Όπως λένε τα μέλη της επιχείρησης, πολλοί επιχειρηματίες επαναπαυόμενοι στις δάφνες τους, έπεσαν σε παραγωγικό λήθαργο.

“Βέβαια”, λένε, “φταίνε και οι ‘’άλλοι’’, αλλά περισσότερο φταίμε εμείς γιατί οι ‘’άλλοι’’, θέλανε ν’αποκόψουν την αυτοδυναμία της χώρας μας και να πάψουμε να είμαστε αυτάρκεις, από την γη μας, μέχρι την τεχνολογία μας, αλλά το μεγάλο λάθος, έγινε από μας. Οι έξυπνοι λαοί δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, αλλά δημιουργούν καινούργιους δρόμους, προσαρμόζονται στους καιρούς και αλλάζουν ρότα αν χρειαστεί και αν η πορεία πρέπει να ακολουθήσει άλλες κατευθύνσεις.”

Κάνοντας μια αναδρομή, υπενθυμίζουν ότι είχαμε φτάσει στον εικοστό αιώνα σε ύψη δυσθεώρητα παραγωγής, ποιότητας, μόδας. Πάνω από τους φίλους μας τους Ιταλούς, που περισσότερο είχαν ασχοληθεί με τα μηχανήματα.

Αλλά, είχαν κάνει κάτι άλλο έξυπνο. Πέρασαν στον κόσμο το Made in Italy… Εμείς; Που βρισκόταν η προβολή μας; Στο Ναδίρ. Σκύβαμε να φτιάξουμε όμορφα, άνετα, γερά παπούτσια, για τα πόδια των κουρασμένων ανθρώπων του εικοστού αιώνα….
Εμείς μόνο το ξέραμε και οι γύρω μας. Κι εκείνοι που επωφελούντο, γιατί χωρίς φίρμα, χωρίς το Μade in Greece, είμαστε φθηνοί…
Φθηνοί παραγωγοί, όχι με Βrand στη σωστή τιμή… Έτσι χάσαμε το τραίνο της Εικόνας, το τραίνο της σύγχρονης προβολής…

Όταν πια θελήσαμε να γίνουμε Ευρωπαίοι και να αμειβόμαστε ανάλογα, οι φίλοι που αγόραζαν από μας φθηνά, πήγαν στις τρίτες χώρες για φθηνότερα… κι εμείς μείναμε άνεργοι… Γιατί δεν είχαμε χτίσει το Βrand του Made in Greece ή το ατομικό μας Brand..

Βέβαια, μέσα σε αυτό το χώρο υπήρχε και μια μικρή εξαίρεση. Μια μεσαία εταιρία, θέλετε από γνώση, θέλετε από διαίσθηση, θέλετε από μερικές συμπτώσεις, έστησε ένα προσωπικό Βrand Name ΤΟ BOXER της Φειδάς Α.Ε.

Η ιστορία

Από τον Παππού Γιάννη Φειδά, το 1919 έφερε τα πρώτα μηχανήματα από την Αμερική στην Καλαμάτα, του προέκυψε ένας γιός εξαιρετικό ταλέντο ζωγραφικής που τον έστρεψε στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, του καλού χειροποίητου παπουτσιού. Αυτός ο γιός παντρεύτηκε μια γυναίκα κινητήρια δύναμη στο χώρο της Αγοράς και έτσι ξεκίνησε μετά την Καλαμάτα, στην Αθήνα, η πορεία του Βrand Name ΄΄Boxer της Φειδάς ΑΕ, το Ελληνικό παπούτσι σου΄΄.

Η κόρη Μίνα (Τρίτη γενιά) και ο άντρας της οικονομικός Γιάννης Νταής για είκοσι χρόνια, εδραίωσαν τη φίρμα στην Ευρώπη στην Αμερική στη Ρωσία.

Μετά από είκοσι πέντε χρόνια, η Μίνα Φειδά –Νταή και ο γιός της Παναγιώτης(4η γενιά) έχουν αποφασίσει να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της Εταιρείας το 2019, αφού καταφέρουν με την δύναμη της ομάδας της Φειδάς και με την πεποίθηση ότι θα υπερβούν την κρίση που βιώνουμε όλοι μας και θα γίνει μια μεγάλη γιορτή για το πρώτο Ελληνικό Βrand … το πρώτο Made in Greece που θα αγωνιστεί πέρα από όλες τις περίεργες καταστάσεις.

Για να μείνει μια παραγωγική δημιουργική μονάδα, που θα έχει εκτός από την ομάδα του χώρου της, τους πελάτες- οπαδούς της, στα πέρατα της Γης, που την ακολουθούν σχεδόν 100 χρόνια , και αναζητούν το παπούτσι τους τo BOXER και θέλουν να τους ΄΄ περπατησει΄΄ στους νέους , ωριμότερους και καλύτερους δρόμους της Ευρώπης και του Κόσμου…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε