Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επιχείρηση “ασφαλές κέντρο” από σήμερα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και του …

Δήμου της Αθήνας αρχίζει από σήμερα η επιχείρηση «ασφαλές Κέντρο».

 

Θα αφορά περιοχές όπου ανθούν το εμπόριο ναρκωτικών, το παρεμπόριο, η πορνεία και έχουν σημειωθεί εκατοντάδες αρπαγές τσαντών, ληστείες, επιθέσεις σε περαστικούς και οδηγούς Ι.Χ. Από την ανάλυση έχει προκύψει ένας χάρτης εγκληματικότητας με τις ζώνες και τις ώρες όπου γίνονται επιθέσεις σε πολίτες που εξυπηρετούνται από τη συγκοινωνία στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και τη δράση συμμοριών οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μοιράσει το κέντρο της πρωτεύουσας σε ζώνες ελέγχου. Στο στόχαστρο θα βρεθούν και τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται επαίτες.

Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. που θα αποτελούνται από τις ομάδες Ζ- ΔΙΑΣ και την Ασφάλεια θα αρχίσουν τη χαρτογράφηση του τι υπάρχει σε αυτές τις οδούς και τις πλατείες. Το σχέδιο προβλέπει την καταγραφή των καταστημάτων, των ξενοδοχείων αλλά και των διαμερισμάτων όπου βρίσκουν καταφύγιο έναντι αμοιβής παράνομοι μετανάστες.

 

Σε ορισμένες περιοχές, όπου η Αστυνομία φοβάται ότι μπορεί να εκδηλωθούν επεισόδια θα αναπτυχθούν και διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιπλέον θα αναπτυχθούν πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ανάλογα με τις εγκληματικές πράξεις που παρατηρούνται συχνότερα σε μια περιοχή, θα αναπτύσσονται και οι ανάλογες αστυνομικές δυνάμεις. «Για παράδειγμα στις οδούς Σωκράτους, Σοφοκλέους, Αγίου Κωνσταντίνου και στην Πλατεία Βάθη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το εμπόριο ναρκωτικών. Στις οδούς αυτές, στα μεικτά κλιμάκια θα περιλαμβάνονται και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Στη Βερανζέρου, την Ευριπίδου και την Πλατεία Κουμουνδούρου όπου υπάρχει πορνεία, θα βρίσκονται και αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

Κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας που τα νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες έναντι 10-15 ευρώ το κεφάλι το βράδυ.

Ο Δήμος της Αθήνας θα καταγράψει αρχικά όλα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα αναλάβει και συντονισμένες δράσεις για το παρεμπόριο. Στις προτάσσεις του πορίσματος περιλαμβάνονται η καταγραφή του αριθμού των μικροπωλητών, η ενίσχυση των ελέγχων στα κινεζικά καταστήματα. Για τα προϊόντα του παραεμπορίου που κατάσχονται, έχει προταθεί να δίνονται σε καταγεγραμμένους απόρους προς πώληση ως προνοιακή πολιτική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε