Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επιχείρηση κατά μικροπωλητών – Συλλήψεις παρουσία Μιχαλολιάκου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συλλήψεις και κατασχέσεις εμπορευμάτων στο παζάρι του Πειραιά από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας, παρουσία του νέου δημάρχου της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Δεκάδες σακούλες με παράνομα CD και DVD, καθώς και άλλα εμπορεύματα κατασχέθηκαν το πρωί της Κυριακής, ενώ απομακρύνθηκαν και οι παράνομοι μικροπωλητές από το παζάρι.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος επισκέφθηκε το παζάρι δεσμεύτηκε για πάταξη του παραεμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δημοτική αρχή αναζητά χώρο στο Φάληρο, γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, για να μεταφέρει το παζάρι, ενδεχόμενο που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους μικροπωλητές. Ερωτηθείς για το αν το παζάρι πρόκειται να μεταφέρει, τόνισε πως «θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς αλλά και με τους καταναλωτές, πριν αποφασίσουμε».

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι το υπαίθριο παζάρι, που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, αναπτύσσεται παράνομα σε βάρος του νόμιμου εμπορίου, ακόμα και δίπλα στο παραδοσιακό κτίριο που στεγάζεται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Οι μικροπωλητές από την πλευρά τους τονίζουν ότι οι έμποροι είναι διπλάσιοι από τον αριθμό που προβλέπουν οι νόμιμες άδειες.

Ο δήμαρχος Πειραιά μίλησε για «εικόνα τριτοκοσμικής πόλης που δεν μας τιμά» και επεσήμανε ότι «από την άλλη Κυριακή θα εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση και θα εκδοθούν οι καινούριες άδειες, με διαφάνεια, στηρίζοντας κατά κύριο λόγο τους εμπόρους εκείνους που λόγω της κρίσης έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε