Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επτά φορές πάνω οι φόροι στα ακίνητα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από … μισό έχουν πλέον το σπίτι οι ιδιοκτήτες όμως όταν δεν είναι για ιδιοκατοίκηση το… λογαριασμό τον πληρώνει ο ενοικιαστής!

Οι φόροι πλέον είναι τόσοι πολλοί που δεν έχει σχεδόν κανένα νόημα να τους αναφέρει κανείς. Αρκεί να δείτε τα ποσά όμως όπως τα υπολόγισε η ΠΟΜΙΔΑ και θα καταλάβετε.
Με βάση και το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012, από 500 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009 και το 2010, οι φόροι θα φτάσουν εφέτος στο 1,1 δισ. ευρώ και το 2012 με την επιβολή του “έκτακτου” τέλους ακινήτων και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα 3,8 δισ. ευρώ χωρίς να περιλαμβάνεται σ΄αυτά ο φόρος εισοδήματος που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και μάλιστα με συντελεστή μεγαλύτερο της κλίμακας, λόγω του συμπληρωματικού φόρου, ούτε το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ούτε οι λοιπές νεότερες επιβαρύνσεις.
Αυτά βέβαια χωρίς να υπολογίζεται η επερχόμενη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.
Το κόστος όμως για τον ιδιοκτήτη συνήθως μετακυλίεται στον ενοικιαστή και έτσι έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας το φαινόμενο να καθυστερούντα ενοίκια ή ακόμη και κοινόχρηστα για μήνες.
Η κατάσταση αναμένεται να γίνει χειρότερη απ’ το Νοέμβριο οπότε και θα γεμίσουν οι δεξαμενές με πετρέλαιο που εφέτος θα είναι κατά τουλάχιστον 200 ευρώ ανά 1.000 λίτρα σε σχέση με πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:
Το σπίτι μισό-μισό με την εφορία και νέες αυξήσεις σε αναψυκτικά,πετρέλαιο …

“Κατεδαφίζουν” τα ακίνητα- 10 φόροι αυξάνονται -Φωτιά στα ενοίκια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε