Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Eregister.it.minedu: Η προθεσμία για τις εγγραφές πρωτοετών

eregister.it.minedu

Συνεχίζονται στο eregister.it.minedu οι εγγραφές πρωτοετών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε όλες τις διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2017 – 2018 συνεχίζονται ακόμα στο eregister.it.minedu. Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή eregister.it.minedu

Φέτος, για τις εγγραφές πρωτοετών ισχύει το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών.Έτσι, για τις εγγραφές 2017, οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης και συλλογής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu. Πώς; Εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Προσωπικά – ατομικά στοιχεία για τις εγγραφές πρωτοετών

Η αίτηση για τις εγγραφές πρωτοετών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή στο πλαίσιο με τίτλο «Προσωπικά Στοιχεία Επιτυχόντα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ)», δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα καθοριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Το ίδιο θα συμβεί για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Εγγραφές πρωτοετών 2017 – 2018 ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις