Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ερευνα για ποινικές ευθύνες του Γ. Σανιδά ζητεί ο Καστανίδης

Νέα τροπή στην υπόθεση του Βατοπεδίου μετά το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης προς την εισαγγελία του Α. Πάγου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος του τέως εισαγγελέα  Γ. Σανιδά.

O υπουργός Δικαιοσύνης  με έγγραφό του ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να ερευνήσει εάν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιου Σανιδά σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού Δημοσίου. Πιο συγκεκριμένα ζητεί να διερευνηθεί αν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καστανίδης, απέστειλε στον κ. Τέντε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι εισαγγελείς Κυριάκος Καρούτσος, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου.

Πρίν απο το αίτημα του υπουργού είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Μανώλη Μπετενιώτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.

Υπενθυμίζεται οτι πριν από δύο χρόνια ο κ. Σανιδάς, είχε αρνηθεί να διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε