Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Έρευνα για τα 3.000 ευρώ που δόθηκαν στους πυρόπληκτους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των τριών χιλιάδων ευρώ, που πήραν οι κάτοικοι της πυρόπληκτης Ηλείας πριν από δυο χρόνια, διέταξε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πύργου.

 

Εκατοντάδες κάτοικοι της Ηλείας που πήραν το έκτακτο βοήθημα ειδοποιήθηκαν ήδη ότι πρέπει να σπεύσουν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για διευκρινίσεις.
 
Από την Εισαγγελία Πύργου έχουν προωθηθεί στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα περίπου 500 φάκελοι που πρέπει να διερευνηθούν και αφορούν περιπτώσεις Ηλείων που σε έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε λόγω αμέλειας, είτε γιατί δεν τα διέθεταν.
 
Μεταξύ αυτών είναι και πλήθος πραγματικών πυρόπληκτων, οι οποίοι υπέστησαν αποδεδειγμένα ζημιά στην περιουσία τους και εισέπραξαν μία και μόνο φορά τα τρεις χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι το επίδομα έχει εισπραχθεί δύο ή και τρεις φορές από μέλη της ίδιας οικογένειας.
 
Στην πρώτη περίπτωση και εφόσον οι Ηλείοι προσκομίσουν τα αποδεικτικά που τους ζητούνται, η υπόθεση λήγει εκεί. Αν όχι, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που παρανόμως εισέπραξαν και αν αρνηθούν, θα απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος τους.
 
Η διαδικασία επιστροφής των 3.000 ευρώ ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με εντολή της οποίας άρχισαν διασταυρωτικοί έλεγχοι, ενώ συντάχθηκαν πίνακες με περίπου 10.000 ονόματα πυρόπληκτων.
 
Στη συνέχεια ανατέθηκε η διαδικασία ελέγχου στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η οποία, στις περιπτώσεις μη νόμιμων πληρωμών, απέστειλε στον «δικαιούχο» δύο έγγραφες ειδοποιήσεις για άμεση επιστροφή του ποσού. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν, ενημερώθηκε η Εφορία, η οποία, σύμφωνα με τη διαδικασία, προχώρησε σε πράξεις καταλογισμού και εν συνεχεία σε «βεβαιώσεις χρεών».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε