Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έρευνα για υπεξαίρεση σε βάθος 15ετίας ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα

Έρευνα για υπεξαίρεση σε βάθος 15ετίας ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα

Με εισαγγελική εντολή θα διεξαχθεί έρευνα για έλλειμμα σε τμήμα της Διεύθυνσης Ναυτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Έλλειμμα, το ποσό του οποίου δεν έχει προσδιορισθεί μέχρι στιγμής, διαπιστώθηκε σε τμήμα της Διεύθυνσης Ναυτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που διαχειρίζεται το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης και από το οποίο καλύπτονται κατά 70% οι δαπάνες για τη λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι ένας ειδικός λογαριασμός στον οποίο συγκεντρώνονται οι εισφορές των πλοιοκτητών.
 
Μετά από εισαγγελική παραγγελία, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ανέλαβε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μεταξύ άλλων και της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού την τελευταία δεκαπενταετία.
 
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, μόνο για το έτος 2012, διαπιστώθηκε έλλειμμα 25.000 ευρώ, ενώ, έχει τεθεί σε αργία ένας πολιτικός υπάλληλος, αλλά δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα.
 
Πηγές από το Λιμενικό Σώμα ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το έλλειμμα διαπιστώθηκε καθώς από τον λογαριασμό του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης δεν αποδίδονταν οι εισφορές στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικών, στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ναυτικών και στο ταμείο των Λιμενικών. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί και η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου.
 
Το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος είχε ανακαλύψει, πριν από επτά μήνες, υπόθεση παροχής συντάξεων και βοηθημάτων σε ναυτικούς και δικαιούχους του ΝΑΤ, αντίστοιχα, που δεν τα δικαιούντο και γίνονταν με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε