Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ερευνα Newsit: Είδος πολυτελείας η βενζίνη! Kοντεύει να φθάσει τα 1,8 ευρώ το λίτρο

– Στις 6 Οκτωβρίου η μέση ελάχιστη τιμή ανά λίτρο πανελλαδικά ήταν 1,147 και η μέγιστη 1,710
– Σήμερα 2 μήνες μετά, η μέση ελάχιστη τιμή πώλησης απλής αμόλυβδης έχει εκτιναχθεί στα 1,460 και η μέση μέγιστη στο εξωφρενικό 1,795!
– Διαβάστε τι λένε οι πρατηριούχοι, δείτε τιμές από άλλες περιοχές της χώρας

Λίγες ημέρες απομένουν για να μπούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και οι τιμές στα καύσιμα έχουν αρχίσει ένα ράλι άνεφ προηγουμένου. Η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτοξευθεί φθάνοντας ακόμα και στο 1,759.

Πρωταθλητές στην ακριβή βενζίνη είναι για ακόμα μια φορά οι πρατηριούχοι της Κρήτης καθώς σε Ρέθυμνο, Λασίθι και Ηράκλειο οι τιμές δεν πέφτουν με τίποτα κάτω από το 1,589.

Το παράδοξο είναι πως και στους τρείς νομούς η μέση υψηλότερη τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης είναι στο 1,759 τιμή που προκαλεί ζαλάδα σε όλους τους οδηγούς.

Στην Μαγνησία η πιο ακριβή βενζίνη πωλειται σε πρατήριο της Αλλονήσου με την τιμή να φθάνει το 1,753 και ακολουθεί πρατήριο στον Βόλο στο 1,699.

Στην Σάμο οι κάτοικοι του νησιού πληρώνουν την βενζίνη χρυσάφι καθώς το λίτρο στο  νησί φθάνει να πωλείται έως και 1,740.

Στη Λάρισα η υψηλότερη τιμή πώλησης φθάνειτο 1,700 και στον Πειραιά η τιμή της απλής αμόλυβδης ξεκινά από τα 1,503 το λίτρο και φθάνει το 1,699.

Στην Ανατολική Αττική ελάχιστη τιμή πώλησης είναι το 1,485 και μέγιστη το 1,699.

Σε άλλες περιοχές  η μέση τιμή πώλησης της απλής αμόλυβδης  διαμορφώνεται  ως εξής:

Πρέβεζα  1,605
Κέρκυρα  1,652
Φθιώτιδα  1,570
Ηλεία         1,596
Ευρυτανία 1,644
Αθήνα         1,558
Θεσσαλονίκη 1,549

Το ράλυ ανόδου στην τιμή της βενζίνης σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΒΕ  Άγγ. Τούντα οφείλεται “στα παιχνίδια που γίνονται στα χρηματιστήρια γύρω από την τιμή του πετρελαίου. Εμείς έχουμε απορροφήσει 2 λεπτά το λιτρο αυτές τις ημέρες καθώς ο ανταγωνισμός που υπάρχει δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια”.

Σύμφωνα με τον κ. Κώτσο γραμματέα της ομοσπονδίας πρατηρίων της Κρήτης η αύξηση στην τιμή οφειλεται “στις αυξημένες τιμές διεθνώς και την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολλαρίου. Χθές και σήμερα το ευρώ ενισύχθηκε και όμως οι διεθνείς τιμές ενώ θα έπρεπε να πέσουν αυξήθηκαν και σήμερα.”
Σύμφωνα με τον κ. Κώτσο οι τιμές στα καύσιμα πάντα επηρεάζονται άμεσα όταν είναι να πάρουν αύξηση ενώ  όταν είναι να μειωθούν καθυστερεί η πτώση τουλάχιστον  2 ημέρες.

Απόρροια όλων αυτών σύμφωνα με τους πρατηριούχους η πτώση της κατανάλωσης κατά 25% τουλάχιστον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε