Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ερευνα Newsit:Ένα μισθό θα χάσουμε από το “καπέλο” στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ερευνα Newsit:Ένα μισθό θα χάσουμε από το “καπέλο” στο πετρέλαιο θέρμανσης

Γροθιά στον οικογενειακό προυπολογισμό η εξίσωση τιμής του πετρελαίου. Στα 108 ευρώ η μηνιαία επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριό. “Θα πέσει και άλλο η κατανάλωση” λένε οι πρατηριούχοι

Θέλουν να πατάξουν το λαθρεμπόριο και να βάλουν 1.5 δις ευρώ επιπλέον στα κρατικά ταμεία και στραγγαλίζουν τα νοικοκυριά.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα όταν με έναν πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει ότι κάθε σπίτι το χειμώνα θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 108 ευρώ για θέρμανση.

Την περασμένη σεζόν το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε στον καταναλωτή περίπου 650 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Αν υποθέσουμε πως η τιμή του πετρελαίου κίνησης στις 15 Οκτωβρίου θα παραμείνει στα 1,3 ευρώ τότε το χιλιόλιτρο θα κοστίζει 1300 ευρώ. Αυτό σημαίνει 650 ευρώ το 6μηνο επιπλέον επιβάρυνση η αλλιώς 108 ευρώ το μήνα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε οτι η κυβέρνηση μελετάει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για τους τρόπους με τους οποίους θα επιστρέφεται στους καταναλωτές η διαφορά αλλά ούτε μετά από πόσο καιρό.



Θα πέσει κι άλλο η κατανάλωση

Η πολύ δυσχερής αυτή  εξέλιξη για τα νοικοκυριά θα χτυπήσει κυρίως τις ασθενείς οικονομικά ομάδες που από την περασμένη χρονιά σταμάτησαν να ανάβουν το καλοριφέρ όπως παλιά.

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες η κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης την περασμένη περίοδο ήταν πεσμένη κατά 30%. Με τα νέα δεδομένα η πώληση πετρελαίου θα πέσει ακόμα περισσότερο προειδοποιούν. 

Χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι και πολύτεκνοι είναι οι πρώτοι θα νιώσουν την “παγωμάρα” από την εκρηκτική αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Ο πρόεδρος πολυτέκνων Ελλάδος μιλώντας στο Newsit είπε ότι “Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση με αυτή τη νοοτροπία με την οποία διακατέχεται , με τους φόρους, να νομίζει ότι θα ορθοποδήσει το κράτος. Η προηγούμενη κυβέρνηση πρόλαβε και έφυγε ημέρα, αυτή η κυβέρνηση θα φύγει νύχτα. Στο τέλος θα βγούμε στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Παγώνει μεν ο ΦΠΑ- Διπλασιάζεται όμως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε