Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έρευνα: Οι νέοι στην Ελλάδα είναι δημοκράτες και απαισιόδοξοι

Έρευνα: Οι νέοι στην Ελλάδα είναι δημοκράτες και απαισιόδοξοι

Αποκαλυπτικά για τους νέους της Ελλάδας είναι τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσίασε το Ίδρυμα TUI την Πέμπτη στο Βερολίνο για τα «πιστεύω» των ευρωπαίων νέων.

Στην έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouthGov συμμετείχαν 6000 νέοι μεταξύ 16 και 25 ετών από την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Στην έρευνα οι νέοι από την Ελλάδα ξεχωρίζουν από τις απαντήσεις που έδωσαν. Περισσότερο από τους νέους άλλων εθνικοτήτων οι Έλληνες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την εθνική κυβέρνηση (87%) και τα συνδικάτα (62%) αλλά και από τους θεσμούς της ΕΕ (65%) και την ΕΚΤ (71%). Αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά. Αναφορικά με το τι περιμένουν από τη ζωή τους στο μέλλον, ένα 82% πιστεύει ότι θα ζήσει σε δυσμενέστερες συνθήκες από τους γονείς τους. Ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις επτά χώρες της ΕΕ είναι 52%.

Οι Έλληνες νέοι διαφέρουν αισθητά και σε ένα άλλο σημείο. Περισσότερο από τους νέους των άλλων χωρών εκφράζονται θετικά υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος και είναι λιγότερο ευάλωτοι στον λαϊκισμό. Συγκεκριμένα το 66% των νέων στην Ελλάδα δηλώνουν πως η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα, ακολουθούν οι Γερμανοί νέοι με 62%, οι Ισπανοί με 57%, ενώ στην Πολωνία οι νεαροί υπερασπιστές της Δημοκρατίας συγκεντρώνουν μόλις ένα 42%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε