Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εργαζόμενοι στα ΑΛΕΞ ΠΑΚ προχώρησαν σε αναγκαστική εκτέλεση και είσπραξη των δεδουλευμένων τους

Εργαζόμενοι στα ΑΛΕΞ ΠΑΚ προχώρησαν σε αναγκαστική εκτέλεση και είσπραξη των δεδουλευμένων τους

 Δεκαέξι εργαζόμενοι της εταιρείας “ΑΛΕΞ ΠΑΚ” προχώρησαν σε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης και είσπραξης των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους, όπως γνωστοποίησε, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Αναφέρει δε ότι οι εργαζόμενοι “κατάφεραν και ξεπέρασαν τις συμπληγάδες πέτρες της διπλής αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 και παράλληλα της πτώχευσης, που με επιμέλεια έστησε ο εργοδότης με στόχο όχι την εξυγίανση φυσικά της εταιρείας, αλλά τη λήψη προληπτικών μέτρων προκειμένου να μην εισπράξουν οι εργαζόμενοι τις νόμιμες απαιτήσεις τους. Με άλλα λόγια προσπάθησε για άλλη μια φορά να ξεφορτωθεί τους εργαζόμενους μαζί με τα δικαιώματά τους”.

Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ “επί μακρύ χρονικό διάστημα τους είχε θέσει παράνομα σε εκ περιτροπής εργασίας 2 ημερών την εβδομάδα και παράλληλα σε μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους”.

Η ΟΙΥΕ μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στα “ΑΛΕΞ ΠΑΚ” δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε μέσο για τη δικαίωση των εργαζομένων, “σε μια εποχή κατά την οποία οι εργοδότες με τη βοήθεια του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου της τρόικας και των μνημονίων, θεωρούν τους εργαζόμενους ως υλικά προς ανάλωση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλείνουν τα Costa Coffee

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε