Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ερντογάν: Πέπλο μυστηρίου και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον Σουλτάνο!

Ερντογάν

– Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται την Πέμπτη στην Ελλάδα, αλλά όσα γνωρίζουμε είναι… λίγα
– Ώρα… προσγείωσης και συναντήσεις με Παυλόπουλο και Τσίπρα τα μόνα… απολύτως επιβεβαιωμένα!
– Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον Τούρκο πρόεδρο! Φέρνει μαζί του έναν μικρό… στρατό και τρία αυτοκίνητα για να μην ξέρουμε σε ποιο θα βρίσκεται!
– 200 “κομάντο” θα έρθουν μαζί του – 2.000 Έλληνες αστυνομικοί επί ποδός για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες!
– Τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα – Πότε θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου αναμένεται να κάνει… σόου
– Όλες οι λεπτομέρειες για την επίσκεψη του “σουλτάνου” στην χώρα μας

Πέμπτη,  7 Δεκεμβρίου του 2017. Μια ημέρα ιστορική. Η μέρα που πρόεδρος της Τουρκίας θα επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα, μετά από δεκαετίες. Στις 10.30 το πρωί, αναμένεται να προσγειωθεί στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ερντογάν στην Ελλάδα

Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο. Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη μία το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες. Με το πέρας των συνομιλιών, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου o κ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.

Σημειώνεται πως… πέπλο μυστηρίου καλύπτει το “επίσημο” πρόγραμμα της επίσκεψης. Ανεπιβεβαίωτες -ακόμη- πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερντογάν ενδέχεται να επισκεφθεί και την Ακρόπολη.

Ερντογάν

Η ατζέντα

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυρίως «μενού» των συζητήσεων θα κινείται σε τέσσερις άξονες:

– Την βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

– Το μεταναστευτικό.

– Το Αιγαίο.

– Τις περιφερειακές εξελίξεις.

Ένας… μικρός στρατός για τον Ερντογάν!

Ο Ερντογάν καταφθάνει, λοιπόν, στην Αθήνα και ήδη άρχισαν να καταφθάνουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί από την Τουρκία. Άνδρες που θα είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Τα μέτρα ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου περιλαμβάνουν στοιχεία που δεν τα είδαμε ούτε στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι αστυνομικοί που φέρνει μαζί του θα είναι περισσότεροι από 100. Πολλοί θα είναι και οι στρατιωτικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Συνολικά τα άτομα που θα ασχολούνται με την ασφάλειά του θα είναι περί τα 200!

Ερντογάν

Ερντογάν… επί τρία!

Το πλέον χαρακτηριστικό από τα μέτρα που λαμβάνει ο Σουλτάνος για την ασφάλειά του είναι το αυτοκίνητο. Όσοι παρακολουθήσουν την αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον Ταγίπ Ερντογάν θα τα βλέπουν… τριπλά.

Αυτό καθώς θα έρθουν με ειδική πτήση από την Τουρκία τρία πανομοιότυπα θωρακισμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά του Τούρκου Προέδρου ώστε κανείς να μην γνωρίζει σε ποιο από τα τρία βρίσκεται.

Στην αυτοκινητοπομπή θα μετέχουν ειδικά οχήματα με αστυνομικούς αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος που είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των μέτρων ασφαλείας είναι και το γεγονός ότι -όπως πριαναφέραμε- δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ερντογάν

Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν για την ασφάλεια του “Σουλτάνου” περί τους 2.000 άνδρες και γυναίκες. Από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική ως τα ΜΑΤ και την Τροχαία σχεδόν όλες οι υπηρεσίες θα είναι επί ποδός.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις