Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έρχεται η φοροκάρτα – Πως θα “δουλεύει”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί η “χαρτούρα” των αποδείξεων να συνεχίζεται όμως φαίνεται ότι μέσα στο επόμενο μήνα η περιβόητη φοροκάρτα μπαίνει σιγά, σιγά στη ζωή μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η κάρτα θα έχει έναν 10ψήφιο αριθμό τον οποίο ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει µε SMS για την ενεργοποίησή της στον αριθμό 4053, γράφοντας τον ΑΦΜ του, εν συνεχεία κενό, και µετά τον 10ψήφιο αριθµό της κάρτας.
Στέλνοντας τα στοιχεία αυτά, θα λάβει µέσα στα επόµενα 15 δευτερόλεπτα ενηµερωτικό µήνυµα για την ενεργοποίηση της κάρτας.
Οι πολίτες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη φοροκάρτα και μέσω internet
Πως “δουλεύει” το σύστημα
Είτε ο καταναλωτής πληρώνει για την αγορά ενός προϊόντος µε µετρητά, είτε µε πιστωτική – χρεωστική κάρτα, θα δίνει στον καταστηµατάρχη την κάρτα του για να την περάσει από τα µηχανήµατα POS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες.
Η συναλλαγή θα καταγράφεται από την τράπεζα, η οποία δεν θα έχει καµία πληροφορία για τον καταναλωτή που έκανε τη συναλλαγή. Το µόνο που θα βλέπει θα είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία και ότι κάποιος χρήστης αγόρασε κάποιο αντικείμενο.
Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων µια αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της.
Εκείνη µε τη σειρά της θα περνά τα ποσά αυτά στον “λογαριασµό αφορολογήτου” καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και άρα για τον ΦΠΑ που οφείλουν.
Κάθε καταναλωτής που πραγµατοποιεί συναλλαγές µε τη φοροκάρτα θα µπορεί να παρακολουθεί ανά πάσα στιγµή, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς του, τα ακριβή ποσά που έχει συγκεντρώσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε