Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έρχεται περαίωση-μαμούθ. Ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι στο ταμείο!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
– 2,5 δισεκατομμύρια ψάχνει η Κυβέρνηση για να κλείσει τη “μαύρη τρύπα”
– Η περαίωση αφορά σε ανέλεγκτες υποθέσεις από το 2.000 ως το 2009
– Εξετάζουν μέτρο για υποχρεωτική υπαγωγή όλων για να γεμίσουν τα ταμεία
Το “κραχ” στα έσοδα ίσως δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να “κλείσουν” τις φορολογικές τους υποθέσεις χωρίς έλεγχο. Η “μαύρη τρύπα” οδηγεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα” και σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία θα ειδοποιηθούν από την εφορία όσοι δεν δέχθηκαν να κάνουν ρύθμιση για την περίοδο 2000-2006, και από τη Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων περίπου 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει έναν… υπερ-φιλόδοξο στόχο, να μαζέψει 2,5 δισ. Ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με “Τα Νέα” έχει πέσει στο τραπέζι ακόμη και το θέμα των πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Υπάρχει σκέψη, δηλαδή, να μπορούν ακόμη και όσοι φοροδιαφεύγουν και έχουν “συλληφθεί” να το κάνουν να μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση!
Η ανησυχία για τα έσοδα είναι μάλιστα τόσο μεγάλη που στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για περαίωση υποθέσεων της περιόδου 2007-2009 απευθείας από τη Γ.Γ. Πληροφορικών συστημάτων, χωρίς προηγούμενη εμπλοκή της εφορίας!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε