Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχεται τώρα και η καταγραφή των δημόσιων υπηρεσιών

Στην κατάρτιση του «Μητρώου Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης» προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά και την ολοκλήρωση της απογραφής των δημόσιων υπαλλήλων.

Όπως επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, «το Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης αποτελεί αναλυτική και κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων της δημόσιας διοίκησης, με αναφορά στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα που συνεπάγεται και διαφορετική – κάθε φορά – σχέση εξάρτησης τους από το νομικό πρόσωπο του κράτους».

Στο «Μητρώο», όπως σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών, δεν καταγράφονται μόνον οι δημόσιες υπηρεσίες, οι διευθύνσεις όπου στεγάζονται, τα τηλεφωνά τους και δικτυακοί τόποι, αλλά και οι εποπτευόμενοι από αυτούς οργανισμοί, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου.

Ο κ. Ραγκούσης στην εγκύκλιό του καλεί όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου να συμβάλουν στην αδιάκοπη, όπως αναφέρει, επικαιροποίηση του Μητρώου, η οποία στη συγκεκριμένη μάλιστα συγκυρία είναι επιβεβλημένη, «δεδομένου ότι παρατηρούνται πολλές μεταβολές ως προς τις υπηρεσίες που ανήκουν σε κάθε υπουργείο ή τους φορείς που εποπτεύει, λόγω της συγχώνευσης ή επανασύστασης υπουργείων και της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων τους και της κατάργησης και συγχώνευσης υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα που έγιναν με τις ρυθμίσεις του ν. 3895/2010 καθώς και λόγω της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης» και των ριζικών αλλαγών που επέφερε στην ανασυγκρότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών περιφερειών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε