Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έρχονται ενισχύσεις από Γαλλία και Ισπανία για την κατάσβεση των πυρκαγιών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έξι αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης ζήτησε η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Τέσσερα αεροσκάφη στέλνουν αύριο Γαλλία και Ισπανία.

Η Πυροσβεστική κατέθεσε το σχετικό αίτημα εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σοβαρότερο μέτωπο αυτό στον Έβρο, αλλά εξαιτίας της επικινδυνότητας που υπάρχει και για την Παρασκευή.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό από τον οποίο ζητήθηκαν τρία ζεύγη (modules) αεροσκαφών CL-415.

Μέχρι στιγμής, στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί η Ισπανία και η Γαλλία, οι οποίες διαθέτουν δύο αεροσκάφη CL-415 έκαστη. Η προσφορά τους έχει γίνει ήδη δεκτή και αυτή τη στιγμή δρομολογούνται οι διαδικασίες έλευσης των τεσσάρων αεροσκαφών. Τα δύο γαλλικά αεροσκάφη CL-415 αναμένεται να αφιχθούν το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν η Ελλάδα και οι χώρες που μπορούν να διαθέσουν εναέρια μέσα (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία) εξετάσθηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες κάλυψης του ελληνικού αιτήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λευκίμη Έβρου! – Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε