Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται και νέες συλλήψεις τρομοκρατών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Ταυτοποίηση και σύλληψη» επίκειται από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στελεχών του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Μετά την ταξινόμηση των περίπου 4.000 πειστηρίων που έχουν συλλεχθεί από τους χώρους που χρησιμοποιούσε ο «Επαναστατικός Αγώνας» και τα σπίτια των κατηγορουμένων ό,τι προκύπτει πλέον από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα μεταφράζεται σε σύλληψη ή σε ισχυροποίηση του κατηγορητηρίου των ήδη συλληφθέντων.

Οι έρευνες στη κεντρική γιάφκα της οδού Αιγίνης 8 στην Κυψέλη αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, ενώ η αξιοποίηση του βιολογικού υλικού και των αποτυπωμάτων θα αρχίσει από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Εξάλλου, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο λόφο του Στρέφη, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνα σε σπίτι του Σαράντου Νικητόπουλου, ενός εκ των συλληφθέντων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Παράλληλα είναι σε αναμονή των δοκιμαστικών ρουκετών για το ρουκετοβόλο RΡG-7. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πιθανότατα θα βγουν τα αποτελέσματα σύγκρισης και ταυτοποίησης των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν από την οργάνωση σε βομβιστικές ενέργειες. Οι σχετικές έρευνες και συγκρίσεις δεν περιορίζονται μόνο σε βομβιστικές ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και σε άλλες τρομοκρατικές επωνυμίες όπως αυτές της «Λαϊκής Θέλησης», «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών», «6η Δεκέμβρη», «Λαϊκή Επαναστατική Δράση» και «Ένοπλη Επαναστατική Δράση».

Προτεραιότητα σε αυτές τις έρευνες έχει η βόμβα «εργαλειοθήκης», που δεν εξερράγη στις 24 Οκτωβρίου 2008, στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων SHELL στο Παλαιό Φάληρο και ακόμη μία που επίσης δεν εξερράγη στο υποκατάστημα της τράπεζας CITIBANK στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό στις 14 Μαρτίου του 2004.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τη προέλευση των χρημάτων που είχε στα «ταμεία» του ο «Επαναστατικός Αγώνας», προκειμένου να διατηρεί τόσα σπίτια, να αγοράζει βαρύ οπλισμό και για τα «έξοδα κίνησης» και συντήρησης των μελών του. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά έχουν συγκεντρωθεί κυρίως από ληστείες τραπεζών από τα τέλη του 2002.

Εκτιμούν επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της λείας των περίπου 700.000 ευρώ από επτά ληστείες τραπεζών της ομάδας αντιεξουσιαστών με τα μαύρα που έδρασε την περίοδο 2002-2007 κατευθύνθηκε στο επονομαζόμενο «κοινό επαναστατικό ταμείο». Στο ίδιο ταμείο, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, εισέρρευσε ένα μέρος των λύτρων από την απαγωγή του επιχειρηματία, Γιώργου Μυλωνά τον Αύγουστο του 2008, τα οποία δεν έχουν εντοπισθεί ως τώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε