Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έρχονται καταιγίδες από τα δυτικά – Με βροχές μπαίνει ο Απρίλιος

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βορειοδυτικά, σήμερα. Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλία θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος και αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμού Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμού Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Πέμπτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές που το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά όπου τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 με ενίσχυση στα 7 μποφόρ στα νότια το απόγευμα. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Την Παρασκευή θα επικρατήσουν τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά η θερμοκρασία.

Το Σάββατο, στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει άξιολογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε