Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έρχονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Έρχονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Χαλάει ξανά ο καιρός αλλά από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Παγετός, τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Πρόγνωση για όλη την εβδομάδα.

Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια και το Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 γρήγορα στα θαλάσσια-παράκτια 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 έως 09 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα ενώ βαθμιαία το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 γρήγορα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί 3 με 5 βαθμιαία νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στρεφόμενοι σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ..
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 12-12-2012
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν στα Δωδεκάνησα ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση. Στην Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα και στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νοτιά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πέμπτη 13-12-2012
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Λίγα χιόνια στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής ώρας τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός.

Παρασκευή 14-12-2012
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και νότια όπου από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά βαθμιαία νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά.

Σάββατο 15-12-2012
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια σε όλα τα ορεινά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά αρχικά νοτιοανατολικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Κυριακή 16-12-2012
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε