Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρχονται βροχή οι απολύσεις!

Για όσους πίστεψαν ότι οι μειώσεις μισθών θα βάλουν φρένο … τα μαντάτα από τα όσα λένε οι ίδιοι οι επιχειρηματίες έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες

Άλλωστε όλοι οι εργοδότες από την πρώτη στιγμή έχουν επισημάνει ότι το μισθολογικό δεν είναι το βασικό πρόβλημα των επιχειρήσεων.

Η μειώσεις μισθών θα ρίξουν ακόμη πιο χαμηλά τις πωλήσεις, ενώ οι αυξήσεις στους φόρους ακινήτων θα παγώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη παραπαίουσα οικοδομή και έτσι στους κλάδους του Εμπορίου (Χονδρική & Λιανική) και των Κατασκευών οι εργοδότες προβλέπουν μειώσεις προσωπικού 18% και 17% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Έρευνας της Manpower και αφαιρώντας τις εποχικές διακυμάνσεις ο δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης φτάνει στο -13%.

Πάνω από δυόμισι χρόνια οι εργοδότες απαντούν πως θα μειώσουν προσωπικό και αυτό κάθε μήνα το βλέπουμε στην αύξηση της ανεργίας.

Ως προς το αν θα κάνουν απολύσεις στο σύνολό τους οι εργοδότες απαντούν ναι οι δύο στους δέκα, ενώ σχεδόν οι επτά στους δέκα δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τις ίδιες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχει ταβάνι! Στο 21% η ανεργία το Δεκέμβριο!

Μισθοί… δραχμής στον ιδιωτικό τομέα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε