Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Εσκιμώοι” μαθητές σε αίθουσες – ψυγεία στη Βόρεια Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολλά σχολεία κινδυνεύουν να “κλείσουν” εάν δεν βρεθούν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης. Τι μεταδίδει η ρεπόρτερ του γραφείου Βορείου Ελλάδος του Newsit, Ελισάβετ Σταυριανίδου.

Την ώρα που ο χειμώνας δείχνει πλέον τα δόντια του, οι δεξαμενές πετρελαίου στα σχολεία αρχίζουν να στερεύουν.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι βλέπουν το κράτος να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τους και δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμα και να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, προκειμένου να μην ξεπαγιάσουν στις κρύες αίθουσες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 5ο δημοτικό σχολείο στη Φλώρινα, μια περιοχή στην οποία το θερμόμετρο δείχνει τη χειμερινή περίοδο ακόμα και -25 βαθμούς Κελσίου.

“Ακόμα δεν έχει μπει καλά καλά ο χειμώνας και η θερμοκρασία αυτές τις μέρες είναι στο μηδέν. Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα με τα μπουφάν, αφού αναγκαστικά για να γίνει εξοικονόμηση πετρελαίου, το καλοριφέρ μια ανοίγει και μια κλείνει στα σχολεία», δήλωσε στο Newsit ο Γιώργος Αλεξίου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο συγκεκριμένο σχολείο”

“ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ”
“Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν έχει πετρέλαιο το σχολείο, θα αναγκαστούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι. Έτσι δεν θα ξεπαγιάζουν, αλλά και δεν θα αρρωστήσουν. Η κατάστασή μας είναι τραγική και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να μας βοηθήσει γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογοι πόροι” προσθεσε ο κύριος Αλεξίου.

ΕΝΑ ΤΟΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΘΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Ένα τόνο πετρελαίο κάθε είκοσι μέρες χρειάζεται το 5ο δημοτικό σχολείο για να ζεσταθεί και αυτή τη στιγμή στις δεξαμενές υπάρχουν μόλις δύο.

“Πώς να ζεστάνουμε τα παιδιά με αυτή την ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που έχουμε; Κρατική επιχορήγηση δεν υπάρχει και εμείς έχουμε ακόμα έναν τόνο να κάψουμε και μετά το πετρέλαιο θα τελειώσει. Είναι ζήτημα αν θα μας στείλουν άλλους δύο τόνουα. Πώς θα βγεί ο χειμώνας;” αναρωτιέται η διευθύντρια του 5ου δημοτικού ολοήμερου σχολείου Παρασκευή Γκόλια η οποία μίλησε στο Newsit.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!
Ενας επιχειρηματίας στη Ξάνθη, απόφοιτος του 2ου γυμνασίου της πόλης βλέποντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποφάσισε να δωρίσει 2.500 ευρώ στο σχολείο, προκειμένου να ζεσταθούν οι μαθητές.

“Πρόκειται για έναν απόφοιτο του σχολείου μας, ο οποίος θέλησε να μας κάνει αυτή τη δωρεά. Πραγματικά η χορηγία αυτή ήρθε ως δώρο στο σχολείο μας, αφού υπάρχει ανάγκη για πετρέλαιο”, δήλωσε στο Newsit ο διευθυντής του 2ου γυμνασίου Ξάνθης, Πρόδρομος Νταουτίδης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον…πάγο η Βουλή – Πρωτότυπη διαμαρτυρία από τους κατοίκους της Φλώρινας

Τρέχουν όλοι να αγοράσουν σόμπες και καλοριφέρ – Πόσο κοστίζουν

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης – Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη! 

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες

Πόσο κοστίζουν και τι αποδίδουν οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

Χαμός για τα καυσόξυλα – Τα αγοράζουν καλοκαίρι για να μη τα πληρώσουν βρεγμένα το χειμώνα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε